Prajitura cu capsuni

Nu-mi place vara cand e foarte cald, dar o iubesc atunci cand incep sa apara capsunile si ciresele. Se intampla uneori sa cumpar mai mult decat putem noi manca si atunci le transform in cate-un desert delicios, numa’ bun de savurat la o cafea cu prietenii 😉

Prajitura cu capsuni ce v-am adus-o azi este una foarte simpla si rapida, nu aveti de nevoie de cine stie ce ingrediente si se poate prepara cu orice alte fructe aveti si va plac.

Prajitura de casa cu capsuni

Prajitura rapida cu capsuni

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • capsuni
loading...

Mod de preparare Prajitura cu capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitie. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula cu miscari usoare, de jos in sus.

  • Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta

Compozitia o rasturnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelam frumos, apoi punem capsuni taiate bucati pe toata suprafata.

Prajitura pufoasa cu capsuni

Dam tava la cuptor, la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu capsuni se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Cand s-a racit bine se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura cu capsuni de casa

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. eu am facut pt prima data insa am folosit piersici din compot…a fost super delicioasa si foarte usor de facut 🙂

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *