Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu capsuni

Nu-mi place vara cand e foarte cald, dar o iubesc atunci cand incep sa apara capsunile si ciresele. Se intampla uneori sa cumpar mai mult decat putem noi manca si atunci le transform in cate-un desert delicios, numa’ bun de savurat la o cafea cu prietenii ­čśë

Prajitura cu capsuni ce v-am adus-o azi este una foarte simpla si rapida, nu aveti de nevoie de cine stie ce ingrediente si se poate prepara cu orice alte fructe aveti si va plac.

Prajitura de casa cu capsuni

Prajitura rapida cu capsuni

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • capsuni
loading...

Mod de preparare Prajitura cu capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitie. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula cu miscari usoare, de jos in sus.

  • Praful de copt nu este obligatoriu, dar il poti adauga pentru siguranta

Compozitia o rasturnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelam frumos, apoi punem capsuni taiate bucati pe toata suprafata.

Prajitura pufoasa cu capsuni

Dam tava la cuptor, la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu capsuni se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Cand s-a racit bine se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura cu capsuni de casa

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Eu fac in varianta de post, fara oua, si iese foarte buna. Folosesc ulei de cocos. Se pot pune orice fel de fructe.

  2. ina says:

    eu am facut pt prima data insa am folosit piersici din compot…a fost super delicioasa si foarte usor de facut ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)┬á cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]