Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Daca aveti norocul sa gasiti sau sa dispuneti de lapte condensat indulcit (lucru cam rar aici la noi) puteti face niste retete de prajituri absolut grozave si delicioase. Reteta de astazi este una dintre acestea, iar daca sursa mea de lapte condensat nu se va termina :)) va voi incanta si cu altele. 🙂

Prajitura cu foi si cicolata

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 50 g amidon
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • Pentru finisaj:
  • frisca batuta
  • bombonele colorate
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si lapte condensat:

Foi:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana spuma devine tare si lucioasa ca la bezea. Turnam apa fierbinte peste bezea, in fir subtire, mixand continuu.

Bezea

Galbenusurile le frecam cu ulei si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt, omogenizam bine. Turnam galbenusurile peste bezea si mixam usor, apoi incorporam si amestecul de faina, amestecand cu o lingura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o impartim in 3 si coacem 3 foi in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 15 minute, pana se auresc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas cu laptele condensat si o topim la foc mic.

Crema de ciocolata cu frisca

Omogenizam compozitia si lasam la racit la frigider. Intre timp, batem frisca pe care o incorporam mai apoi in crema de ciocolata. Amestecam usor, prin rasturnare.

  • Crema trebuie sa fie rece bine.

Crema de ciocolata si lapte condensat indulcit

Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim cu frisca, presaram cu bombonele colorate si dam la rece pentru minim 2 ore. Se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu foi si cicolata

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Que delicia de receta. Saludos

  2. arata super
    pot folosi lapte condensat de care fac singura?
    ca sa de cumparat nu stiu de unde 🙂

  3. O noua reteta delicioasa si aratoasa !
    Felicitari !

  4. Super, mega,ultra delicioasa !!!!

  5. in birou miroase a vanilie, acum vad pozele tale, nu stiu cat mai rezist 🙂

  6. Arata foarte apetisant ,de unde faci rost de lapte condensat ?

  7. yami! chiar ca arata delicios! vreauuuuuuuuuuuu!

  8. Saludos Jose Manuel! 🙂

  9. Multumesc Bianka! :*

  10. Alina, poti incerca…cred ca merge, de ce nu?

    Gasesti lapte condensat in piata Alexandru, la moldoveni, fratii nostri de peste Prut. :))

  11. Multumesc de aprecieri Sanda! :*

  12. Ai dreptate Lia, e delicioasa! 😉

    Multumesc si pupici!

  13. Ufff Sophie… eu sunt o mare pofticioasa, asa ca te inteleg perfect.

    De unde miroase a vanilie la tine in birou? Gateste cineva pe acolo pe aproape? :)))

  14. Mandala, imi aduce cineva de dincolo de Prut! 🙂

  15. Ophelia…ufff…cum sa fac sa-ti trimit?

  16. Mmmm ce buna trebuie sa fie. Mai am o cutie cu lapte condensat prin dulap. Ce crezi ca fac eu maine? 🙂

  17. Mihaaaa..lapte condensat in alexandru?? adica oarecum asa aproape de mine??? fratii de peste prut is tot timpul pe acolo??

  18. Miho, cand ma inviti la tine? Asta numai daca mai ai prajitura din asta. Yumm, yumm!

  19. Alice fratii de peste Prut is mai tot timpul acolo, in Alexandru. Problema este ca laptele nu este acolo . Pentru ca nu aduc.

  20. Brandusa, e gata prajitura? :)) Pup!

  21. Anonymous says:

    Puen cutia de lapte condensat intro cratita cu apa sa fiarba vreo 2 ore. Lapte se va carameliza.

  22. Daaaa… stiam de asta, am incercat cu ceva ani in urma. Dar daca as face asa n-ar mai ajunge la prajitura, l-as manca asa cum este. :))))

    Multumesc! 🙂

  23. Miha, prajitura asta arata bine si cred ca este delicioasa, imi place crema. Esti „chocoholica” convinsa 🙂

  24. Miha, ma declar vinovata. :))))

    Pupici si multumesc! :*

  25. Am testat-o si eu si trebuie sa recunosc,e prea buuuna!Si mofturosii au fost incantati.Pupici si mii de multumiri!Am s-o pun si la mine pe blog!

  26. Pupici Flory! Ma bucur tare mult ca v-a placut!

  27. ANCA says:

    Am facut aceasta crema MI-NU-NA-TA si am pus-o intre niste foi de pandispan (recunosc cumparate). Foarte buna prajitura, deosebita crema!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]