Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si migdale

De obicei, dupa Pasti frigiderul se goleste de mancare si se umple la loc cu ciocolata. :))) Oua si iepurasi de ciocolata de toate neamurile si marimile. Si chiar de ne place noua ciocolata nu prea-i putem da gata, dar o prajitura cu ciocolata merge la marele fix 😉

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 5 oua
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g migdale tocate
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura lichior de cafea (puteti inlocui cu orice alta aroma va place sau nu puneti deloc)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100-150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • capsuni pentru decor

capsini proaspete

loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si migdale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele o topim la baine marie impreuna cu untul. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena. Punem apoi ouale pe rand, amestecand bine bine dupa fiecare si punem si un praf de sare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aromam dupa gust cu esenta de rom si incorporam migdalele tocate.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea si devine ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca apoi dam la congelator pentru vreo jumatate de ora, pana se raceste foarte bine si crema incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi adaugam mascarpone si omogenizam mixand la viteza cea mai mare a mixerului.

Blatul bine racit se taie in doua. Se pune crema in strat uniform intre cele 2 blaturi. Se da la rece pentru vreo 2 ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Fiecare bucata de prajitura se glaseaza cu ciocolata topita in care am pus frisca lichida pana am ajuns la consistenta dorita si se orneaza cu capsuni proaspete.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu ciocolata

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Que exquisitez madre mía

  2. arata fenomenal, miha! cand mai ai timp de toate bunatatile astea?

  3. liliana says:

    dementiala, prajitura ta!!!!!! 🙂

  4. Buna rau prajitura asta, vreau si eu o bucata ca sa incep ziua plina de energie! 🙂

  5. OMG!!!
    Arata minunat, coperta de revista as pune aceste fotografii, felicitari Miha!
    Pupici

  6. Ce minunata prajiturica!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]