Prajitura cu ciocolata si nuca

de Miha
4383 vizualizări
prajitura cu ciocolata ornata cu frisca

O prajitura foarte buna care cu siguranta isi va putea face loc printre retetele de prajituri ce le veti incerca de Craciun sau Revelion. E foarte usor de facut si foarte buna si cu siguranta va veti incanta musafirii.

  • Eu am facut-o cu margarina, dar desigur ca se poate inlocui cu unt, pentru cine doreste. 🙂

prajitura cu ciocolata ornata cu frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 125 g margarina sau unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si nuca:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu zaharul, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se pune la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam 50 g ciocolata amaruie si margarina.

crema de ciocolata

Amestecand continuu fierbem pana acestea se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit.

Punem crema intre foi

crema de ciocolata intre foi cu nuca

si dam la rece pana este gata glazura. Ciocolata, margarina si frisca lichida se pun intr-un vas la foc mic si se aduc la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste prajitura, apoi o portionam si ornam cu frisca.

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

jose manuel 19 decembrie 2010 - 22:49

Deliciosos. Saludos

Răspuns
Ana M. Ciolacu 19 decembrie 2010 - 22:49

Sooooo very yummyyyy!!! De incercat neaparat! Blogul tau ma ispiteste intr-un grav mod. :)) Pupicei !

Răspuns
Bianka 20 decembrie 2010 - 9:08

Foarte gustos

Răspuns
Amely 20 decembrie 2010 - 17:06

Felicitari pt toate retetele.Esti o gospodina clasa 1 si marca LUX 🙂

Răspuns
felis 20 decembrie 2010 - 21:32

Felicitari!!… Arata ca de obicei!!… 🙂 Delicios!!
Sarbatori fericite!!…
O stafeta a prieteniei te asteapta la mine pe blog

Răspuns
Anonymous 15 februarie 2011 - 19:49

m-am apucat sa o fac acum si mi-am dat seama ca ati omis sa precizati la cate grade in cuptor si pentru cat timp, cum nu mai pot da inapoi o voi prepara la 180 grade, doamne ajuta…..

Răspuns
Miha 15 februarie 2011 - 20:15

E foarte bine la 180 de grade. 🙂
Eu am cuptor pe gaz si marea majoritate a prajiturilor le coc la foc mediu, ceea ce inseamna 180-190 de grade.

Voi completa si in reteta. Multumesc!

Răspuns
Miha 15 februarie 2011 - 20:15

Multumesc tuturor de aprecieri! Va imbratisez cu drag!

Răspuns

Lasă un răspuns