Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si nuca

O prajitura foarte buna care cu siguranta isi va putea face loc printre retetele de prajituri ce le veti incerca de Craciun sau Revelion. E foarte usor de facut si foarte buna si cu siguranta va veti incanta musafirii.

  • Eu am facut-o cu margarina, dar desigur ca se poate inlocui cu unt, pentru cine doreste. 🙂

prajitura cu ciocolata ornata cu frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 125 g margarina sau unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si nuca:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu zaharul, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se pune la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam 50 g ciocolata amaruie si margarina.

crema de ciocolata

Amestecand continuu fierbem pana acestea se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit.

Punem crema intre foi

crema de ciocolata intre foi cu nuca

si dam la rece pana este gata glazura. Ciocolata, margarina si frisca lichida se pun intr-un vas la foc mic si se aduc la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste prajitura, apoi o portionam si ornam cu frisca.

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Deliciosos. Saludos

  2. Sooooo very yummyyyy!!! De incercat neaparat! Blogul tau ma ispiteste intr-un grav mod. :)) Pupicei !

  3. Foarte gustos

  4. Amely says:

    Felicitari pt toate retetele.Esti o gospodina clasa 1 si marca LUX 🙂

  5. Felicitari!!… Arata ca de obicei!!… 🙂 Delicios!!
    Sarbatori fericite!!…
    O stafeta a prieteniei te asteapta la mine pe blog

  6. Anonymous says:

    m-am apucat sa o fac acum si mi-am dat seama ca ati omis sa precizati la cate grade in cuptor si pentru cat timp, cum nu mai pot da inapoi o voi prepara la 180 grade, doamne ajuta…..

  7. E foarte bine la 180 de grade. 🙂
    Eu am cuptor pe gaz si marea majoritate a prajiturilor le coc la foc mediu, ceea ce inseamna 180-190 de grade.

    Voi completa si in reteta. Multumesc!

  8. Multumesc tuturor de aprecieri! Va imbratisez cu drag!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]