Prajitura cu cirese si cacao

Prea multe nu am a va spune despre aceasta prajitura cu cirese. Am apucat sa o privesc doar cat am facut poze, apoi…totul e poveste, ca dusa a fost indata :))

Cu un blat usor si pufos de pandispan, un pic de cacao si delicatele cirese… o prajitura grozava, pe cuvant! 😉

pandispan cu cirese

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • cirese (cantitatea poate varia in functie de preferinta)

cirese

loading...

Mod de preparare Prajitura cu cirese si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri, cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc, apoi ciresele.

blat de pandispan cu cirese

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

pandispan cu cirese

Pofta buna! 😉

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. am pregatit si eu aceasta prajitura dar un am avut cirese si am pus zmeura a iesit foarte buna

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *