Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese si cacao

Prea multe nu am a va spune despre aceasta prajitura cu cirese. Am apucat sa o privesc doar cat am facut poze, apoi…totul e poveste, ca dusa a fost indata :))

Cu un blat usor si pufos de pandispan, un pic de cacao si delicatele cirese… o prajitura grozava, pe cuvant! 😉

pandispan cu cirese

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • cirese (cantitatea poate varia in functie de preferinta)

cirese

loading...

Mod de preparare Prajitura cu cirese si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri, cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc, apoi ciresele.

blat de pandispan cu cirese

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

pandispan cu cirese

Pofta buna! 😉

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Si noi tot cu cirese am mancat,dar fara cacao! Arata super!

  2. Fantásticos estos pastelitos.

    Saludos

  3. Cat de bine arata!! vreau si eu o pufosenie dintr-asta! Pup

  4. Uite asa o prajitura vreau si eu. Ma gandesc sa fac si eu una cu cirese in week-end ca imi place mult. Pana atunci privesc la a ta..O zi placuta!

  5. Mi-ai facut o pofta teribila de o prajitura cu cirese. Diseara ma apuc de ea. Yum Yum.

  6. Abia astept sa ajung acasa s-o fac si eu. Tare pofta-mi este….

  7. O bunatate de prajitura!!!

  8. Delicioasa prajitura si foarte imbietoare.

  9. Andreea says:

    Am inlocuit ciresele cu alte fructe si a iesit delicios

  10. flory says:

    am pregatit si eu aceasta prajitura dar un am avut cirese si am pus zmeura a iesit foarte buna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]