Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese si cacao

Prea multe nu am a va spune despre aceasta prajitura cu cirese. Am apucat sa o privesc doar cat am facut poze, apoi…totul e poveste, ca dusa a fost indata :))

Cu un blat usor si pufos de pandispan, un pic de cacao si delicatele cirese… o prajitura grozava, pe cuvant! 😉

pandispan cu cirese

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • cirese (cantitatea poate varia in functie de preferinta)

cirese

Mod de preparare Prajitura cu cirese si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri, cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc, apoi ciresele.

blat de pandispan cu cirese

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

pandispan cu cirese

Pofta buna! 😉

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Si noi tot cu cirese am mancat,dar fara cacao! Arata super!

  2. Fantásticos estos pastelitos.

    Saludos

  3. Cat de bine arata!! vreau si eu o pufosenie dintr-asta! Pup

  4. Uite asa o prajitura vreau si eu. Ma gandesc sa fac si eu una cu cirese in week-end ca imi place mult. Pana atunci privesc la a ta..O zi placuta!

  5. Mi-ai facut o pofta teribila de o prajitura cu cirese. Diseara ma apuc de ea. Yum Yum.

  6. Abia astept sa ajung acasa s-o fac si eu. Tare pofta-mi este….

  7. O bunatate de prajitura!!!

  8. Delicioasa prajitura si foarte imbietoare.

  9. Andreea says:

    Am inlocuit ciresele cu alte fructe si a iesit delicios

  10. flory says:

    am pregatit si eu aceasta prajitura dar un am avut cirese si am pus zmeura a iesit foarte buna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]