Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese si cacao

Prea multe nu am a va spune despre aceasta prajitura cu cirese. Am apucat sa o privesc doar cat am facut poze, apoi…totul e poveste, ca dusa a fost indata :))

Cu un blat usor si pufos de pandispan, un pic de cacao si delicatele cirese… o prajitura grozava, pe cuvant! ;)

pandispan cu cirese

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • cirese (cantitatea poate varia in functie de preferinta)

cirese

Mod de preparare Prajitura cu cirese si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri, cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc, apoi ciresele.

blat de pandispan cu cirese

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

pandispan cu cirese

Pofta buna! ;)

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Si noi tot cu cirese am mancat,dar fara cacao! Arata super!

  2. Fantásticos estos pastelitos.

    Saludos

  3. Cat de bine arata!! vreau si eu o pufosenie dintr-asta! Pup

  4. Uite asa o prajitura vreau si eu. Ma gandesc sa fac si eu una cu cirese in week-end ca imi place mult. Pana atunci privesc la a ta..O zi placuta!

  5. Mi-ai facut o pofta teribila de o prajitura cu cirese. Diseara ma apuc de ea. Yum Yum.

  6. Abia astept sa ajung acasa s-o fac si eu. Tare pofta-mi este….

  7. O bunatate de prajitura!!!

  8. Delicioasa prajitura si foarte imbietoare.

  9. Andreea says:

    Am inlocuit ciresele cu alte fructe si a iesit delicios

  10. flory says:

    am pregatit si eu aceasta prajitura dar un am avut cirese si am pus zmeura a iesit foarte buna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajituri cu ciocolata

Prajituri cu ciocolata

Mod de preparare Prajituri cu ciocolata: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de ciocolata racita, adaugam galbenusurile mixand […]

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de cocos: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie […]

Tiramisu pentru copii

Tiramisu pentru copii

Mod de preparare Tiramisu pentru copii: Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca si se topeste la foc mic sau la baine-marie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator, sa se raceasca foarte bine crema de ciocolata. Crema de ciocolata racita […]

Prajitura rapida cu ciocolata

Prajitura rapida cu ciocolata

Mod de preparare Prajitura rapida cu ciocolata: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la foc mic sau la baine marie. Se adauga coaja de portocala, se omonenizeaza compozitia si se lasa la racit. In compozitia de ciocolata racita se adauga zaharul si se mixeaza bine. Urmeaza apoi ouale, pe […]