Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese si cacao

Prea multe nu am a va spune despre aceasta prajitura cu cirese. Am apucat sa o privesc doar cat am facut poze, apoi…totul e poveste, ca dusa a fost indata :))

Cu un blat usor si pufos de pandispan, un pic de cacao si delicatele cirese… o prajitura grozava, pe cuvant! 😉

pandispan cu cirese

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • cirese (cantitatea poate varia in functie de preferinta)

cirese

Mod de preparare Prajitura cu cirese si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri, cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc, apoi ciresele.

blat de pandispan cu cirese

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

pandispan cu cirese

Pofta buna! 😉

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Si noi tot cu cirese am mancat,dar fara cacao! Arata super!

  2. Fantásticos estos pastelitos.

    Saludos

  3. Cat de bine arata!! vreau si eu o pufosenie dintr-asta! Pup

  4. Uite asa o prajitura vreau si eu. Ma gandesc sa fac si eu una cu cirese in week-end ca imi place mult. Pana atunci privesc la a ta..O zi placuta!

  5. Mi-ai facut o pofta teribila de o prajitura cu cirese. Diseara ma apuc de ea. Yum Yum.

  6. Abia astept sa ajung acasa s-o fac si eu. Tare pofta-mi este….

  7. O bunatate de prajitura!!!

  8. Delicioasa prajitura si foarte imbietoare.

  9. Andreea says:

    Am inlocuit ciresele cu alte fructe si a iesit delicios

  10. flory says:

    am pregatit si eu aceasta prajitura dar un am avut cirese si am pus zmeura a iesit foarte buna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]