Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si fructe

Cred ca anul trecut am fost cuminte de Mos Craciun de la Sun Food a poposit si pe la casuta mea ❤ Oi fi fost n-oi fi fost… eu il astept si anul asta, ca mi-a placut tare mult compotul de fructe tropicale. O parte l-am dat gata ca atare, dar ce blogger culinar as fi daca nu as incropi si-o prajitura? 😀 O prajitura simpla, o prajitura rapida, numai buna de savurat in week-end alaturi de cei dragi 🙂

Prajitura cu fructe si crema de branza

 

Prajitura cu fructe si crema

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit praf de copt
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 compot fructe tropicale Sun Food
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si fructe:

Pentru foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se pune compozitia in tava mare de la aragaz ( 40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se aureste usor deasupra. Se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Aceasta o vom scoate in momentul asamblarii.

Pentru crema:

Punem compotul intr-o strecuratoare, fructele trebuie sa fie bine scurse de zeama.

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si crema de branza Almette. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa, in care vom incorpora fructele tropicale.

cum se face crema de branza cu fructe

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara. Blatul racit il desprindem usor de pe hartia de copt si-l taiem in 3 fasii, potrivite cu marimea tavii.

blat cu nuca de cocos

Fiecare fasie o insiropam usor cu siropul din compot si asamblam prajitura in tava. Invelim bine in folie si dam la frigider pana crema se intareste.

Mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, adaugam zaharul vanilat si mixam in continuare pana devine ferma. Dupa gust puteti adauga si zahar, eu am considerat ca nu mai este necesar.

Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia alimentara si imbracam prajitura cu frisca batuta si fulgi de nuca de cocos.

cum se face prajitura cu fructe si crema

Pofta buna! 😉

Prajitura cu fructe din compot

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. anca says:

    Ce fel de brinza este ,,,Almette”’sorry nu am auzit de aceasta brinza ,cu ce se aseamana si ce consistenta are ,
    thanks & God bless you !!!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]