Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si fructe

Cred ca anul trecut am fost cuminte de Mos Craciun de la Sun Food a poposit si pe la casuta mea ❤ Oi fi fost n-oi fi fost… eu il astept si anul asta, ca mi-a placut tare mult compotul de fructe tropicale. O parte l-am dat gata ca atare, dar ce blogger culinar as fi daca nu as incropi si-o prajitura? 😀 O prajitura simpla, o prajitura rapida, numai buna de savurat in week-end alaturi de cei dragi 🙂

Prajitura cu fructe si crema de branza

 

Prajitura cu fructe si crema

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit praf de copt
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 compot fructe tropicale Sun Food
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si fructe:

Pentru foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se pune compozitia in tava mare de la aragaz ( 40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se aureste usor deasupra. Se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Aceasta o vom scoate in momentul asamblarii.

Pentru crema:

Punem compotul intr-o strecuratoare, fructele trebuie sa fie bine scurse de zeama.

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si crema de branza Almette. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa, in care vom incorpora fructele tropicale.

cum se face crema de branza cu fructe

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara. Blatul racit il desprindem usor de pe hartia de copt si-l taiem in 3 fasii, potrivite cu marimea tavii.

blat cu nuca de cocos

Fiecare fasie o insiropam usor cu siropul din compot si asamblam prajitura in tava. Invelim bine in folie si dam la frigider pana crema se intareste.

Mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, adaugam zaharul vanilat si mixam in continuare pana devine ferma. Dupa gust puteti adauga si zahar, eu am considerat ca nu mai este necesar.

Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia alimentara si imbracam prajitura cu frisca batuta si fulgi de nuca de cocos.

cum se face prajitura cu fructe si crema

Pofta buna! 😉

Prajitura cu fructe din compot

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. anca says:

    Ce fel de brinza este ,,,Almette”’sorry nu am auzit de aceasta brinza ,cu ce se aseamana si ce consistenta are ,
    thanks & God bless you !!!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]