Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de lamaie

Aceasta prajitura cu crema de lamaie este pur si simplu minunata. Un blat pufos de pandispan si o crema delicata de lamaie… nimic nu poate fi mai bun, decat poate o prajitura cu ciocolata. :)))) Este foarte usor de facut si a intrat imediat in topul meu cu retete de prajituri. ;)

prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.

Daca o sa considerati necesar, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.

In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie.

Blatul bine racit se taie in doua. Pe unul din blaturi se pun 2/3 din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat si „ornam” cu restul de crema.

Prajitura cu crema de lamaie se da la rece pentru vreo ora… doua… trei… cat rezistati sa o stiti acolo in frigider. :)))) Cel mai bine se taie a doua zi! ;)

prajitura cu crema de lamaie

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Faina prajiturica ai facut Miha, si pozele sunt tare faine si ele! Te pup

  2. Garantez ca e buna ;;)

  3. Cu siguranta un Deliciu! Hugs

  4. Cu siguranta delicioasa!

  5. Privit :)yum ..plecat ca sînt in dieta:)Arata tare bine!

  6. Excelenta prajiturica. Imi place mult blatul auriu cu crema aceea alba.
    Duminica frumoasa!

  7. Diana says:

    Ci buuuuuuuuuun , de parca tu ai putea face ceva si sa nu fie bun… :d

  8. Arataaa, yami, yami :) !

  9. Si ceva care nu ingrasa te rog !

  10. cristina says:

    O prajitura care merge bine in zilele calduroase. delicioasa,multumesc

  11. Toate bune si frumoase, prajitura chiar a iesit gustoasa, insa nu mi-a crescut deloc blatul. Nu stiu unde am gresit :(. Mai incerc!

  12. mari says:

    Lingurile cu faina se pun trase sau cu varf?

  13. mari says:

    Erata : rase in loc de trase

  14. turturean estera says:

    Daca nu se pune amidon an crema are ceva?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie: Foi: Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata: Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si […]

Prajitura rapida cu cacao

Prajitura rapida cu cacao

Mod de preparare Prajitura rapida cu cacao: Amestecam cacaoa cu 100 g zahar. Turnam untul topit si laptele si amestecam. Punem vasul pe foc mic sau la baine marie si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana zaharul se topeste si obtinem un sos delicios de cacao. Dam deoparte […]

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza […]