Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de lamaie

Aceasta prajitura cu crema de lamaie este pur si simplu minunata. Un blat pufos de pandispan si o crema delicata de lamaie… nimic nu poate fi mai bun, decat poate o prajitura cu ciocolata. :)))) Este foarte usor de facut si a intrat imediat in topul meu cu retete de prajituri. 😉

prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie mare
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.

Daca o sa considerati necesar, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.

In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie.

Blatul bine racit se taie in doua. Pe unul din blaturi se pun 2/3 din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat si „ornam” cu restul de crema.

Prajitura cu crema de lamaie se da la rece pentru vreo ora… doua… trei… cat rezistati sa o stiti acolo in frigider. :)))) Cel mai bine se taie a doua zi! 😉

prajitura cu crema de lamaie

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Faina prajiturica ai facut Miha, si pozele sunt tare faine si ele! Te pup

  2. Garantez ca e buna ;;)

  3. Cu siguranta un Deliciu! Hugs

  4. Cu siguranta delicioasa!

  5. Privit :)yum ..plecat ca sînt in dieta:)Arata tare bine!

  6. Excelenta prajiturica. Imi place mult blatul auriu cu crema aceea alba.
    Duminica frumoasa!

  7. Diana says:

    Ci buuuuuuuuuun , de parca tu ai putea face ceva si sa nu fie bun… :d

  8. Arataaa, yami, yami 🙂 !

  9. Si ceva care nu ingrasa te rog !

  10. cristina says:

    O prajitura care merge bine in zilele calduroase. delicioasa,multumesc

  11. Toate bune si frumoase, prajitura chiar a iesit gustoasa, insa nu mi-a crescut deloc blatul. Nu stiu unde am gresit :(. Mai incerc!

  12. mari says:

    Lingurile cu faina se pun trase sau cu varf?

  13. mari says:

    Erata : rase in loc de trase

  14. turturean estera says:

    Daca nu se pune amidon an crema are ceva?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]