Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de lamaie

Aceasta prajitura cu crema de lamaie este pur si simplu minunata. Un blat pufos de pandispan si o crema delicata de lamaie… nimic nu poate fi mai bun, decat poate o prajitura cu ciocolata. :)))) Este foarte usor de facut si a intrat imediat in topul meu cu retete de prajituri. ;)

prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Crema:
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.

Daca o sa considerati necesar, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.

In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie.

Blatul bine racit se taie in doua. Pe unul din blaturi se pun 2/3 din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat si “ornam” cu restul de crema.

Prajitura cu crema de lamaie se da la rece pentru vreo ora… doua… trei… cat rezistati sa o stiti acolo in frigider. :)))) Cel mai bine se taie a doua zi! ;)

prajitura cu crema de lamaie

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Faina prajiturica ai facut Miha, si pozele sunt tare faine si ele! Te pup

  2. Garantez ca e buna ;;)

  3. Cu siguranta un Deliciu! Hugs

  4. Cu siguranta delicioasa!

  5. Privit :)yum ..plecat ca sînt in dieta:)Arata tare bine!

  6. Excelenta prajiturica. Imi place mult blatul auriu cu crema aceea alba.
    Duminica frumoasa!

  7. Diana says:

    Ci buuuuuuuuuun , de parca tu ai putea face ceva si sa nu fie bun… :d

  8. Arataaa, yami, yami :) !

  9. Si ceva care nu ingrasa te rog !

  10. cristina says:

    O prajitura care merge bine in zilele calduroase. delicioasa,multumesc

  11. Toate bune si frumoase, prajitura chiar a iesit gustoasa, insa nu mi-a crescut deloc blatul. Nu stiu unde am gresit :(. Mai incerc!

  12. mari says:

    Lingurile cu faina se pun trase sau cu varf?

  13. mari says:

    Erata : rase in loc de trase

  14. turturean estera says:

    Daca nu se pune amidon an crema are ceva?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajituri cu ciocolata

Prajituri cu ciocolata

Mod de preparare Prajituri cu ciocolata: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de ciocolata racita, adaugam galbenusurile mixand […]

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de cocos: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie […]

Tiramisu pentru copii

Tiramisu pentru copii

Mod de preparare Tiramisu pentru copii: Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca si se topeste la foc mic sau la baine-marie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator, sa se raceasca foarte bine crema de ciocolata. Crema de ciocolata racita […]

Prajitura rapida cu ciocolata

Prajitura rapida cu ciocolata

Mod de preparare Prajitura rapida cu ciocolata: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la foc mic sau la baine marie. Se adauga coaja de portocala, se omonenizeaza compozitia si se lasa la racit. In compozitia de ciocolata racita se adauga zaharul si se mixeaza bine. Urmeaza apoi ouale, pe […]