Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata este o adaptare dupa reteta prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista voastra cu retete de prajituri pentru Pasti. Nu este greu de facut, poate fi pastrata bine cateva zile la frigider si in plus este… multa :))) adica spornica. Prajitura poate fi taiata in portii mici, numai bune de pus pe un platou cu alte prajituri de casa.

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Pentru blatul cu vanilie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru blatul cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 200 g unt
loading...

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata:

Blat cu vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema cu ciocolata:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, apoi dam la rece.

Cum se prepara crema de ciocolata

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara punem blatul cu vanilie, de pe care am scos mai intai hartia de copt. Punem jumatate din cantitatea de crema in strat uniform. Peste crema punem blatul cu nuca (cu hartia de copt in sus) . Scoatem hartia de copt cu atentie si acoperim cu restul de crema. Dam la rece pentru cateva ore. A doua zi se taie foarte bine si frumos šŸ™‚

Pofta buna! šŸ˜‰

Prajitura de casa cu ciocolata

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. O delicatesa!Am facut-o si eu de Paste!A fost apreciata de toti!Felicitari pentru reteta si multumim ca ai impartasit-o si cu noi!

  2. Buna Miha, am si eu o rugaminte la tine, cum procedez cu blaturile la cuptorul electric, ce functie setez si temperatura?

  3. Trebuie neapărat amidon pentru crema? Arată delicios, trebuie sa Ć®ncerc šŸ™‚

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *