Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem

Vine toamna cu pasi repezi si cred ca majoritatea dintre voi va pregatiti sa va umpleti camarile cu fel si fel de muraturi, zacusca si dulceata.

Si daca printre atatea treburi vi se anunta niste musafiri, sacrificati un borcan de gem pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu gem. E delicioasa!

Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 6 galbenusuri
  • 1 borcan gem de prune (300 g)
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
loading...

Mod de preparare Prajitura cu gem:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana  devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana prajitura incepe sa prinda culoare.

Intre timp batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam apoi nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.

Scoatem tava din cuptor si punem gemul deasupra, niveland usor. Turnam apoi compozitia cu nuca, nivelam si dam din nou la cuptor pana blatul este bine copt.

Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu gem si bezea

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. Miha, pe cuvantul meu, cu rispul de a repeta voi spune: esti singura persoana care ma face sa doresc sa intru in bucatarie, doar cu un cuvant, cu o imagine – esti teribila!!! 😀
    Te pup!
    Iti dai seama ca voi incerca prajitura!Insa nu-ti mai arat nicio poza pana nu ma „promovezi” cu ceea ce am muncit!:P:))

  2. Ilda… hai, trimite pozele, ca „promovarea” am facut-o demult. :))))

  3. Hihiii, ai 1-0! Asa-mi trebuie daca nu verific inainte de a face afirmatii! :))
    Iti multumesc mult, Miha!Ce mandra ma simt!!!:blushing:
    Deci, ma declar datoare cu pozele!:))
    Nu chiar curand (caci nu e posibil!), insa vor veni 100% – promit!
    Multi pupicei!

  4. Super prajitura, numai buna de facut cu gemul meu de prune :))

  5. …………… si cu-al meu :)) am citit reteta ta uneia , prin telefon , ptr a o face si ea (ii place mult nuca) si stii ce mi-a zis ? ,,ia , pune mana si fa-o si tu ” =))))))))) , poftim rasplata

  6. Tocmai ce s-a racit gemul de prune!:)
    Buna prajiturica!

  7. Corina says:

    Excelenta prajitura! Jumatate din ea s-a mancat cand inca era calda. Efectiv nu ne-am putut opri din mancat. Multumim pentru reteta.

  8. Sa va fie de bine. Tare ma bucur ca v-a placut! 🙂

  9. Dana Lazar says:

    delicioasa…am realizat-o deja de 2 ori..

  10. Elena says:

    Am facut prajitura asta acum vreo 3 sapt si de atunci in fiecare duminica.Mi-a iesit din prima.Nu am cuvinte e cea mai grozava reteta de prajitura cu gem.Rapida f.buna iar pentru cei ce le place nuca e delicioasa.MULTUMESC

  11. Super reteta, chiar vreau sa o incerc in curand. Imi plac tare mult prajiturile tale, Miha!

  12. Josana says:

    Se foloseste un pachetel de praf de copt? (14g) Mi se pare cam mult pentru 200Gr. de faina?

    • Un plic de praf de copt are de obicei 10 g. Adica eu n-am vazut cu gramaj mai mare de atat. 🙂

      • Josana says:

        Este facut de Oetker. Oricum am facut prajitura astazi. Au fost in total 3 lingurite intr-un pliculet de 14 gr. Am pus 2 lingurite. A iesit buna, dar data viitoare am sa pun numai jumatate de borcan de gem. Am avut copiii la masa, si toti au spus ca este buna, dar un pic prea dulce. Multumest mult pentru retete. Am mai incercat si altele. Multa sanatate!

  13. doina says:

    o prajitura deliciosa,usor de preparat,multumesc pt reteta

  14. o prajitura fff buna,usor de preparat,multumesc pt reteta.

  15. simona says:

    foarte interesante retete, multumesc, e asta inca nu am incercat-o dar suna promitator

  16. Alina says:

    Am o gramada de gemuri, doar de prune nu!:)
    O fi la fel de buna si cu alt fel?

  17. Foarte buna prajitura. Multumim de reteta.

  18. rodica says:

    Delicioasa,multumesc! Maine ma voi delecta

  19. Laura says:

    A Duoa oară dupa ce am pus gemul si nuca cat trebuie lăsat la cuptor si cate grade ? Mulțumesc

    • am pastrat aceeasi temperatura.
      Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul… Pot fi 15, pot fi 20… pana blatul se rumeneste usor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]