Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu cirese

Incet incet se pare ca vara isi intra in drepturi asa ca azi eu va propun o reteta de prajitura de casa pe care o faceti repede si fara sa aprindeti cuptorul 😉

Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 75 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pentru jeleul de cirese:
  • ~300 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • 5 g gelatina
loading...

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese:

Blat de biscuiti:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Crema de iaurt:

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si semintele de la pastaia de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Acoperim cu un strat de cirese si dam la rece pana pregatim jeleul.

Jeleul de cirese:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Peste ciresele ramase punem zaharul si mixam cu blenderul vertical. Punem la foc mic si fierbem cateva minute. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca (atat cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget) si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura si dam la rece pana jeleul se incheaga bine si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Pentru o tava cu diametrul 26cm,probabil trebuie dublate cantitatile.

  2. LAVINIA says:

    Ce crema de branza folosesti? Merge si mascarpone? In acest fel cred ca nu mai am nevoie de gelatina in crema.

  3. Incerc sa testez cat mai multe prajituri de vara cat timp ma mai lasa vremea, iubesc combinatia de branza cu fructe 😀

  4. Preferatele mele fructe sunt zmeura si ciresele, iar aceasta reteta cu cirese de cand am incercato a devenit preferata mea. Multumesc pentru toate retetele dar in special pentru aceasta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]