Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu lapte de cocos

Tare usor de facut este aceasta prajitura cu lapte de cocos.  Initial, cumparasem conserva cu lapte de cocos in ideea de a face niste clatite de post, dar incet incet a incoltit in minte ideea acestei prajituri cu lapte de cocos. Punand in balanta timpul de preparare, gustul si aspectul final… prajitura cu lapte de cocos a iesit invingatoare. Poate o sa reusesc sa ma revansez si cu niste clatite de post… 😉

Prajitura cu mousse de lapte de cocos

Prajitura cu lapte de cocos si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 g biscuiti obisnuiti
  • 70 g unt topit
  • 1 lingura fulgi nuca de cocos
  • Pentru crema:
  • 200 g lapte de cocos (din conserva)
  • 150 ml lapte condensat neindulcit
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
  • fulgi de ciocolata alba pentru decor
loading...

Mod de preparare Prajitura cu lapte de cocos:

Blat:

Biscuitii ii punem in robot impreuna cu fulgii de nuca de cocos si ii macinam fin. Turnam untul topit si amestecam. Repartizam compozitia obtinuta in formele pentru prajituri si tasam foarte bine, astfel incat sa obtinem un strat compact.

  • Eu am folosit inele de inox pentru montaj: 8 mici cu diametrul de 6 cm si 2 mai mari, de 8 cm. Puteti folosi si o tava cu inel detasabil

Crema:

  • Inainte de a desface cutia cu lapte de cocos tineti-o cateva minute intr-un vas cu apa calda. La rece are tendinta de a se solidifica si de a se separa. Tinand cutia in apa calda va fi mai usor sa omogenizam continutul.

Mai intai punem gelatina la hidratat in apa rece, in atata apa incat sa fie bine acoperita.

Laptele de cocos si laptele condensat se amesteca intr-un vas pe care il vom pune apoi pe foc mic. Incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Dam deoparte, adaugam gelatina si amestecam bine, pana aceasta topita si compozitia este bine omogenizata. Dam la rece pana se raceste si incepe sa prinda consistenta.

Crema de branza o mixam cu zaharul pudra. Separat mixam si smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma). Rasturnam peste crema de branza si mixam pana se incorporeaza bine cele 2 compozitie.

Peste compozitia cu lapte de cocos bine racita se adauga cea cu crema de branza si amestecand cu o spatula omogenizam. Repartizam crema in formele pentru prajituri, apoi dam la rece pana se intareste crema si prajitura poate fi scoasa bine din forma.

Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam apoi lapte, putin cate putin, pana ajungem la consistenta ce-o dorim pentru glazura.

Scoatem prajitura din forma si acoperim cu glazura de ciocolata. Deasupra am presarat fulgi de ciocolata alba.

  • Ciocolata alba o tii la temperatura camerei, apoi de pe latura mare a tabletei razi cu curatitorul de legume, dintr-un capat in celalalt

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de branza si lapte de cocos

Tags: , , , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Arata minunat! Eu sunt prima la servit pentru ca sunt exact pe gustul meu! Pupici!

  2. Hummm….. mon Dieu quelle merveille ils sont superbe, un grand bravo!
    bisous

  3. Flori says:

    Arată foarte bine, şi, cu siguranţă, sunt gustoase! Felicitări, Miha!

  4. Alexa says:

    Deci este yammmmmy. Am o conserva cu lapte de cocos de pe la craciun si nu stiam ce sa fac cu ea, ideea este geniala. As vrea sa stiu ce fel de lapte condensat trebuie sa folosesc.

  5. Daniel says:

    Miha, in clipa asta gatesc reteta ta. Sper sa fie buna. Am sa revin cu detalii.

  6. Oana says:

    pot sa folosesc lapte condensat indulcit? sau e prea dulce? eu vreau sa o fac pentru craciun … se strica mai repede prajitura asta sau pot sa o tin mai mult in frigider? arata foarte bine!! 😀

    • Da, poti folosi lapte condensat indulcit si ajustezi cantitatea de zahar. Ori pui mai putin, ori nu mai pui deloc, in functie de cat iti place de dulce.
      Mai mult de 2-3 zile eu nu le-as tine in frigider.
      Multumesc 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]