Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Eu atat va spun… daca vreti o prajitura cu blat pufos cu doua creme ce se completeaza perfect, incercati prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba. Va fi rasfatul vostru de week-end! Promit! ­čÖé

Prajitura cu lamaie si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 2 picaturi esenta de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Lemon Curd:
  • 150 g zahar
  • 75 g unt
  • 100 ml suc de lamaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie

Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata alba:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, apoi se da la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • Crema se poate pune pentru 1 ora la congelator sau se lasa la rece pentru cateva ore

Crema racita foarte bine se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Lemon Curd:

Se aduc la fierbere sucul de lamaie si zaharul.

Ouale se bat, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se adauga untul si se omogenizeaza. Se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de ciocolata si crema de lamaie in doua parti si repartizam intre blaturi. Ungem blatul cu un strat subtire de Lemon Curd, apoi punem deasupra in strat uniform crema de ciocolata alba. Invelim prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se acopera cu un strat de frisca batuta si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Un rasfat delicios!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]