Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Eu atat va spun… daca vreti o prajitura cu blat pufos cu doua creme ce se completeaza perfect, incercati prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba. Va fi rasfatul vostru de week-end! Promit! ­čÖé

Prajitura cu lamaie si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 2 picaturi esenta de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Lemon Curd:
  • 150 g zahar
  • 75 g unt
  • 100 ml suc de lamaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata alba:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, apoi se da la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • Crema se poate pune pentru 1 ora la congelator sau se lasa la rece pentru cateva ore

Crema racita foarte bine se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Lemon Curd:

Se aduc la fierbere sucul de lamaie si zaharul.

Ouale se bat, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se adauga untul si se omogenizeaza. Se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de ciocolata si crema de lamaie in doua parti si repartizam intre blaturi. Ungem blatul cu un strat subtire de Lemon Curd, apoi punem deasupra in strat uniform crema de ciocolata alba. Invelim prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se acopera cu un strat de frisca batuta si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Un rasfat delicios!

  2. Mady says:

    Ce tava ai folosit?cat de mare ?

  3. Kriss says:

    Untul nu taie crema daca e fierbinte?? (Mi s a mai intamplat asta)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)┬á cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]