Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mac si lamaie

loading...

* Pentru blat:

* 100 g unt
* 3 oua
* 150 g zahar
* 50 ml lapte
* 250 g faina
* 1 praf de copt
* 1 lingura mac
* esenta de vanilie


Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, laptele, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit macul.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana incepe sa se rumeneasca. Se face testul cu scobitoarea.

* Pentru crema:

* 3 galbenusuri
* 150 g zahar
* 300 ml lapte
* 2 linguri amidon
* esenta de vanilie
* zeama de la 1 lamaie
* 250 ml frisca lichida

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se „desface” cu laptele fierbinte turnat cate putin, apoi se pune vasul pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa compozitia. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de vanilie, zeama de lamaie si cateva linguri de frisca batuta. In functie de preferinta, se poate adauga mai multa zeama de lamaie, plus coaja acesteia. Cu restul de frisca se va acoperi prajitura.

Se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Otra fantastica torta, una verdadera delicia.

    Saludos

  2. Mmm…imi ploua in gura deja! Cu prima ocazie execut si eu tarta asta. Multumesc de idee!

  3. e foarte buna., felicitari Miha..am facut si eu si sunt foarte incantatata de rezultat…..

  4. ce bine arata Miha 🙂 yumyyyy

  5. Nadia says:

    As dori sa va intreb: cu ce as putea inlocui frisca lichida din crema?

  6. Nadia, ai putea inlocui cu unt. Jumatate de pachet cred ca e suficient. Dar va avea alt gust si o alta textura.

  7. Nadia says:

    Multumesc Miha, asa am facut si a iesit superb!!! Felicitari pentru reteta.

  8. Multumesc Nadia.
    Ma bucur mult ca ti-a placut.

  9. Arata f bine si as vrea sa o incerc si eu. Spune-mi te rog, blatul l-ai mai insiropat? Nu iese uscata prajitura?
    Multumesc

  10. Mihaela, n-am insiropat blatul deloc. Blatul se mai inmoaie/insiropeaza de la frisca (facuta din smantana) Pentru gustul nostru a fost perfecta.
    Daca voua va plac prajiturile foarte insiropate poti insiropa putin blaturile, nu e nici un bai. 🙂

  11. Anonymous says:

    EXCEPTIONAL BLOG! FELICITARI!!!
    N am mai vazut atatea retete super la un loc:)) Le iubesc pe toate, nu mai vorbesc de poze, superbe:) Te ador pe tine draga Miha cu retete cu tot:)) Te sarut si ti multumesc pentru tot XOXOXOX Sa ai un an productiv si plin de satisfactii:)
    Diana,

  12. Multumesc frumos Diana, numai bine iti doresc si tie. Atat de multe cuvinte frumoase la un loc imi umplu inima de bucurie. 🙂
    Pupici!

  13. Anonymous says:

    salut miha sus la blat trebuie 3 oua intregi sau doar albusurile multumesc

  14. Buna.

    Se folosesc ouale intregi.

  15. vali says:

    Nu iasa blatul prea subtire,numai cu 3 oua?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]