Prajituri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

loading...

Pentru foi avem nevoie de:

10 linguri de ulei
10 linguri de zahar
10 linguri suc de rosii
1 plic de amoniac stins cu otet
500 g faina


Se amesteca toate ingredientele si framantam pana se incorporeaza toata faina.


Se imparte aluatul in 4 parti,se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc in jur de 7-8 minute.


Pentru umplutura avem nevoie de:

5 mere (atatea am folosit eu si n-au fost de ajuns pentru cele 4 foi,asa ca am folosit numai 3)
50 g unt
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara


Merele se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se lasa la racit. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi,se da la rece si se taie a doua zi,cand e foarte bine inmuiata.

 

E o prajitura din cartea de bucate a bunicii. 🙂 Am avut oarece retineri in ceea ce priveste sucul de rosii in aluat, dar chiar a fost bun. 😉 Si daca se renunta la untul din compozitia de mere poate fi o prajitura de postgrozava.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Hihi, chiar vroiam sa te intreb de cind tii post mataluta, pe urma am vazut untul din compozitie. 😀

  2. … si eu am facut astazi prajitura cu mere cu aluat fraged fara suc de roii. o sa incerc si varianta asta ca am auzit ca este foarte buna…irinaririna

  3. eu la foile cu bulion pun crema de gris si dulceata. Am sa incerc si cu mere.

  4. Natalia,de acum daca am terminat capitol alaptare,probabil ca n-o sa mai am scuze sa nu tin post…:)

  5. Irina,chiar a fost buna,peste asteptarile mele. 🙂 Nu stiu care e „minunea” dar nu se simte deloc gustul de suc de rosii.

  6. Ingrid,am citit si eu zilele astea de aceste foi cu crema de gris si era tare laudata. Am trecut acolo la listuta in asteptare. 🙂

  7. Teo says:

    DE cand ma stiu in bucatarie fac aceste foi cu suc de rosii;sunt si gustoase si frumoase;daca si tie ti-au placut,inseamna ca ”e de bine”!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]