Prajituri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

loading...

Pentru foi avem nevoie de:

10 linguri de ulei
10 linguri de zahar
10 linguri suc de rosii
1 plic de amoniac stins cu otet
500 g faina


Se amesteca toate ingredientele si framantam pana se incorporeaza toata faina.


Se imparte aluatul in 4 parti,se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc in jur de 7-8 minute.


Pentru umplutura avem nevoie de:

5 mere (atatea am folosit eu si n-au fost de ajuns pentru cele 4 foi,asa ca am folosit numai 3)
50 g unt
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara


Merele se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se lasa la racit. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi,se da la rece si se taie a doua zi,cand e foarte bine inmuiata.

 

E o prajitura din cartea de bucate a bunicii. 🙂 Am avut oarece retineri in ceea ce priveste sucul de rosii in aluat, dar chiar a fost bun. 😉 Si daca se renunta la untul din compozitia de mere poate fi o prajitura de postgrozava.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Hihi, chiar vroiam sa te intreb de cind tii post mataluta, pe urma am vazut untul din compozitie. 😀

  2. … si eu am facut astazi prajitura cu mere cu aluat fraged fara suc de roii. o sa incerc si varianta asta ca am auzit ca este foarte buna…irinaririna

  3. eu la foile cu bulion pun crema de gris si dulceata. Am sa incerc si cu mere.

  4. Natalia,de acum daca am terminat capitol alaptare,probabil ca n-o sa mai am scuze sa nu tin post…:)

  5. Irina,chiar a fost buna,peste asteptarile mele. 🙂 Nu stiu care e „minunea” dar nu se simte deloc gustul de suc de rosii.

  6. Ingrid,am citit si eu zilele astea de aceste foi cu crema de gris si era tare laudata. Am trecut acolo la listuta in asteptare. 🙂

  7. Teo says:

    DE cand ma stiu in bucatarie fac aceste foi cu suc de rosii;sunt si gustoase si frumoase;daca si tie ti-au placut,inseamna ca ”e de bine”!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]