Prajituri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

loading...

Pentru foi avem nevoie de:

10 linguri de ulei
10 linguri de zahar
10 linguri suc de rosii
1 plic de amoniac stins cu otet
500 g faina


Se amesteca toate ingredientele si framantam pana se incorporeaza toata faina.


Se imparte aluatul in 4 parti,se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc in jur de 7-8 minute.


Pentru umplutura avem nevoie de:

5 mere (atatea am folosit eu si n-au fost de ajuns pentru cele 4 foi,asa ca am folosit numai 3)
50 g unt
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara


Merele se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se lasa la racit. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi,se da la rece si se taie a doua zi,cand e foarte bine inmuiata.

 

E o prajitura din cartea de bucate a bunicii. ­čÖé Am avut oarece retineri in ceea ce priveste sucul de rosii in aluat, dar chiar a fost bun. ­čśë Si daca se renunta la untul din compozitia de mere poate fi o prajitura de postgrozava.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Hihi, chiar vroiam sa te intreb de cind tii post mataluta, pe urma am vazut untul din compozitie. ­čśÇ

  2. … si eu am facut astazi prajitura cu mere cu aluat fraged fara suc de roii. o sa incerc si varianta asta ca am auzit ca este foarte buna…irinaririna

  3. eu la foile cu bulion pun crema de gris si dulceata. Am sa incerc si cu mere.

  4. Natalia,de acum daca am terminat capitol alaptare,probabil ca n-o sa mai am scuze sa nu tin post…:)

  5. Irina,chiar a fost buna,peste asteptarile mele. ­čÖé Nu stiu care e „minunea” dar nu se simte deloc gustul de suc de rosii.

  6. Ingrid,am citit si eu zilele astea de aceste foi cu crema de gris si era tare laudata. Am trecut acolo la listuta in asteptare. ­čÖé

  7. Teo says:

    DE cand ma stiu in bucatarie fac aceste foi cu suc de rosii;sunt si gustoase si frumoase;daca si tie ti-au placut,inseamna ca ”e de bine”!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va […]

Prajitura cu foi si crema de branza

Prajitura cu foi si crema de branza

Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun. Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza: Foi: Albusurile se bat spuma […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?