Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere

Intr-una din zilele trecute imi cam statea gandul la o prajitura cu ciocolata, dar nazdravanul Oanei m-a convins ca si o prajitura cu mere e la fel de delicioasa. :)) Mi-ar placea ca si ai mei pitici sa fie asa entuziasti, dar ei nu accepta nici un fel de prajitura cu fructe :(  Am avut noroc ca i-a placut si sotului si am dat-o gata imediat, alfel ma vedeati mancand vreo saptamana din prajitura asta :)))

prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
  • ~600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~2 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 50 g unt
  • scortisoara

Mod de preparare Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame, cat zice Oana in reteta si mai adaugati daca este necesar.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.

prajitura cu mere

Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

prajitura cu mere

 

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. E buna tare de tot ! Ma simt onorata ca ti-am putut fi sursa de inspiratie :)
    Mi-ai inseninat ziua si am inceput saptamana intr-un mod excelent :)

  2. Comme d’habitude une superbe recette très appétissante, bravo!

  3. Cred ca stii ca imi place mult. Zi faina!

  4. Cand fac prajitura cu mere, nu rezista mai mult de doua zile. Am noroc ca le place la toti din casa :)

  5. Cum sa nu mor de pofta?!

  6. Si eu fac prajituri cu mere,le ador!
    Reteta ta este super buna si simpla!

  7. ce mai delicosa mi placut atat de dare iti multumrsc miha pentru prajitura ciar ai facuto forte delicosa sa mai faci ca tare mult im place pote vi pe la mine de astept cu drag si cu prajitura ca mia placut forte mult!!!!!!

  8. Wiegand Rodica says:

    Foarte bunâ!

  9. gabita says:

    eu ce nu m inteles ,se bat intregi ouale.un rasp te rog ca sa pot sa ma apuc de treaba

  10. Amariei Mirela says:

    Oare aluatul se poate congela?

  11. resiga says:

    Sunt fanul tau numarul 1. Esti bestiala! Mirela

  12. Popa Felicia says:

    Buna. La cate grade e indicat sa o coacem?

    • Felicia, eu am scris “foc mediu” ca asa mi-e cuptorul :) fara termostat. In principiu, foc mediu inseamna 180-190 grade ;)

  13. cristina maria says:

    buna,am facut si eu prajitura si e foarte buna,apreciata de cei mici si mari!!!

  14. mariana says:

    multumesc mult pentu reteta,e foarte gustoasa!

  15. foarte tare prajitura! e extrem de rapida si foarte buna! multumesc pentru reteta ! mi-a iesit perfect!:D

  16. liliana says:

    Am facuto acuma super buna!

  17. mariana says:

    am facut si eu prajitura si a iesit foatre buna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza […]

Madlene

Madlene

Mod de preparare Madlene: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute. Puneti compozitia […]