Prajitura cu mere

Intr-una din zilele trecute imi cam statea gandul la o prajitura cu ciocolata, dar nazdravanul Oanei m-a convins ca si o prajitura cu mere e la fel de delicioasa. :)) Mi-ar placea ca si ai mei pitici sa fie asa entuziasti, dar ei nu accepta nici un fel de prajitura cu fructe šŸ™Ā  Am avut noroc ca i-a placut si sotului si am dat-o gata imediat, alfel ma vedeati mancand vreo saptamana din prajitura asta :)))

prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
  • ~600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~2 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 50 g unt
  • scortisoara
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame, cat zice Oana in reteta si mai adaugati daca este necesar.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.

prajitura cu mere

Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

prajitura cu mere

 

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. E buna tare de tot ! Ma simt onorata ca ti-am putut fi sursa de inspiratie šŸ™‚
    Mi-ai inseninat ziua si am inceput saptamana intr-un mod excelent šŸ™‚

  2. ce mai delicosa mi placut atat de dare iti multumrsc miha pentru prajitura ciar ai facuto forte delicosa sa mai faci ca tare mult im place pote vi pe la mine de astept cu drag si cu prajitura ca mia placut forte mult!!!!!!

    1. Felicia, eu am scris „foc mediu” ca asa mi-e cuptorul šŸ™‚ fara termostat. In principiu, foc mediu inseamna 180-190 grade šŸ˜‰

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *