Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu piersici si mascarpone

 

Prajitura cu piersici si mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g piersici (din compot, bine scurse de zeama)
  • 125 g mascarpone
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii de cocos si praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina si piersicile facute piure. Se da vasul la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema racita foarte bine se mixeaza putin sa se omogenizeze, dupa care se adauga mascarponele. Se mixeaza din nou.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de piersici si mascarpone in doua parti si repartizam intre blaturi. Invelim prajitura cu piersici si mascarpone in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana capata consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se portioneaza dupa dorinta si se orneaza cu frisca batuta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema mascarpone si piersici

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. olivia says:

    Trebuie sa fie un deliciu.

  2. Foarte buna prajitura Miha ! Mersi din nou 🙂

  3. Esma says:

    Merge şi fără gelatină?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]