Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu piersici si mascarpone

 

Prajitura cu piersici si mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g piersici (din compot, bine scurse de zeama)
  • 125 g mascarpone
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii de cocos si praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna  smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina si piersicile facute piure. Se da vasul la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema racita foarte bine se mixeaza putin sa se omogenizeze, dupa care se adauga mascarponele. Se mixeaza din nou.

Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema de piersici si mascarpone in doua parti si repartizam intre blaturi. Invelim prajitura cu piersici si mascarpone in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana capata consistenta. Se adauga zaharul pudra si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se portioneaza dupa dorinta si se orneaza cu frisca batuta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema mascarpone si piersici

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. olivia says:

    Trebuie sa fie un deliciu.

  2. Foarte buna prajitura Miha ! Mersi din nou 🙂

  3. Esma says:

    Merge şi fără gelatină?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]