Prajitura cu prune facute budinca

Daca ai niste prune bune si gustoase, dar prea zemoase pentru a putea face ceva cu ele in afara de a le mananca asa, ca atare, iti dau eu o idee buna 😉 Le faci budinca, apoi prepari o prajitura. Simplu, nu? 😀

Prajitura cu budinca de prune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g prune (fara coaja si samburi)
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust, in functie de cat de dulci sunt prunele)
  • 2 linguri amidon
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu prune facute budinca:

Umplutura:

Peste prunele curatate de coaja si samburi pune zaharul, apoi paseaza-le cu blenderul vertical. Presara amidonul deasupra, amesteca bine sa nu se formeze cocoloase, apoi pune vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbe pana compozitia se ingroasa.

Lasa putin sa se racoreasca, apoi pune in strat uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia pentru blat o punem in strat uniform in tava peste budinca de prune.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor (faceti testul cu scobitoarea)

Prajitura se lasa o vreme sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou. Daca budinca are tendinta de a curge lasi tava peste prajitura pana se raceste. Dupa ce se raceste scoti hartia de copt si ornezi ( sau nu 😀 ) cu crema de branza cu frisca.

Pentru decor bati smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Adauga apoi zaharul pudra, esenta de vanilie si crema de branza. Mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura cu prune facute budinca?

Pofta buna! ?

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *