Prajitura cu prune si bezea

Mai mult ca niciodata in aceasta vara am facut multe prajituri cu fructe, in diverse combinatii. Dar astazi am vrut neaparat sa incerc o altfel de prajitura cu prune, ce-o vazusem eu la Papa Bun 😉 E atat de buna si atat de simplu de facut incat pana se termina prunele din piata o vom mai manca de cateva ori, cu siguranta! 😉

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune, nuca si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar (pudra)
  • 360 g faina
  • 1 plic praf copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • prune, atat cat sa acoperi toata suprafata prajiturii
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar (pudra)
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea:

Blat:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca bine, pana obtii un aluat moale si usor lipicios.

Cu mainile usor umezite intinde aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime si de cca 30/35 cm

Peste foaia de aluat pune prunele defacute in jumatate. Peste prune presara nuca macinata amestecata cu scortisoara si zahar.

Da tava la cuptor pentru cca 20 de minute la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie).

Intre timp prepara bezeaua:

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoti palete mixerului. Aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Scoate tava din cuptor si spriteaza bezeaua peste prajitura cu prune. O poti pune si cu lingura daca nu vrei sa mai murdaresti posh-ul :)))

Da din nou tava la cuptor pentru inca 15-20 de miute, pana bezeaua devine aurie si marginile prajiturii se rumenesc.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usor umezit.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *