Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu prune si nuca

Ce faci cand te vezi in fata unui castron mare plin ochi cu prune? Mananci cateva pe nerasuflate, apoi incepi sa te gandesti ce prajitura cu prune poti face, evident! ­čśë Ai mai putea face si magiun sau dulceata, dar daca nu ai loc de depozitare o lasi balta cu ideea asta… Mai cochetezi cu ideea de a face gomboti cu prune, dar pana la urma tot la prajitura cu prune ti-e gandul :))))

Avem azi, asadar, o reteta ce se prepara destul de repede, o prajitura delicioasa cu doua tipuri de blat, ce va urca vertiginos in topul prajiturilor cu fructe ce-l aveai intocmit deja :)))

prajitura-cu-prune-si-nuca-2

Ingrediente

  • Pentru blatul pufos:
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar (pudra)
  • 360 g faina
  • 1 plic praf copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • prune, atat cat sa acoperi toata suprafata prajiturii
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru aluatul crocant:
  • 50 g unt
  • 100 g faina
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
  • 1 lingura lapte rece

 

loading...

Mod de preparare Prajitura cu prune si nuca:

Blat:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca bine, pana obtii un aluat moale si usor lipicios.

Cu mainile usor umezite intinde aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime si de cca 30/35 cm

Peste foaia de aluat pune prunele defacute in jumatate. Peste prune presara nuca macinata amestecata cu scortisoara si zahar.

Da tava la cuptor pentru cca 20 de minute la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie).

Intre timp prepara aluatul crocant:

Pune faina intr-un castron. Adauga un praf de sare, zaharul pudra si amesteca-le. Pune apoi untul rece taiat cubulete si framanta repede cu varful degetelor pana obtii multe firimituri ­čÖé Adauga laptele rece si framanta (nu prea mult) pana aluatul devine omogen. Inveleste in folie si da la congelator.

Scoate tava din cuptor, rade aluatul crocant deasupra prajiturii, in strat uniform

cum se face prajitura cu prune si nuca

si da din nou tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana prajitura se rumeneste usor.

Lasa sa se raceasca, apoi portioneaza si serveste.

Pofta buna! ­čśë

prajitura cu prune si aluat crocant

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Este o prajitura ce prezinta interes,avand in vedere ca suntem in sezonul prunelor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]