Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu visine

O prajitura cu visine simpla, delicioasa si pufoasa. Desigur ca visinile se pot inlocui cu orice alt fruct de sezon.

Prajitura pufoasa cu visine

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 100 g zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 4 linguri pline varf cu faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * 300 g visine
  • * cateva visine pentru decor
loading...

Mod de preparare Prajitura cu visine:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata.

Prajitura cu visine

Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra visinile presarate cu putina faina

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar.

Prajitura de casa cu visine

Prajitura rapida cu visine

Pentru decor, visinile cu tot cu codite le trecem prin albus batut putin, apoi prin zahar. Se agata pe o vergea si se lasa la uscat.

Decor cu visine

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. ce bine arata! Yammy

  2. Multumesc Andreea!

  3. aaa…apa-n gura!ce pofta mi-ai facut….daca pozele arata asa bine, prajitura sigur e de nota 10+++ pup you!

  4. Multumesc Flori!
    Daca ar mai fi si daca ai fi mai aproape, cu drag te-as invita la o prajiturica!
    Pupici!

  5. Otro bizcocho estupendo, que delicias.
    Saludos

  6. Cind este vorba de visine….imi place tot!Arata minunat!
    Seara buna!

  7. Pingback: Pandispan cu visine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]