Briose si checuri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura de post cu zmeura

Pentru astazi avem o prajitura de post atat de simplu de facut incat o poate face si un copil, in timp ce voi pregatiti altceva pentru masa de pranz 🙂

prajitura de post cu fructe

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • zmeura
loading...

Mod de preparare Prajitura de post cu zmeura:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Cu lingura facem o gropita in mijloc si acolo turnam apa minerala si uleiul. Amestecam usor cu lingura pana la omogenizare. La sfarsit incorporam zmeura amestecand usor.

Eu am folosit zmeura congelata si pentru ca am lasat-o sa se dezghete aluatul s-a colorat de la zeama lasata. Daca o veti pune direct congelata sau in stare proaspata banuiesc ca nu se va mai intampla asta. Bine, gustul nu este influentat in nici un fel, doar culoarea prajiturii.

Aluatul se toarna in forme de briose sau in tava de chec, dupa preferinta voastra.

prajitura de post cu fructe

Se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Prajiturile se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Sunt excelente langa o ceasca de cafea! 😉

prajitura de post cu fructe

prajitura de post cu fructe

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. O deliciosenieee!!

  2. M-as abona si eu la o bucatica 🙂

  3. Adeline says:

    Am facut si eu azi, dar mi-au iesit cleioase, in rest foarte delicioase. Dar totusi nu-mi dau seama unde am gresit, pentru ca am respectat cantitatile.

    • nu-mi dau exact seama ce s-a intamplat de au iesit cleioase. Posibil sa nu fi fost coapte suficient sau fructele sa fi lasat prea multa zeama…

      • Adeline says:

        S-au copt mai mult de 40 de minute cum spune reteta..am ajuns cu bunica la aceeasi concluzie, ca a lasat zmeura prea multa apa

  4. asa prajitura de post as manca in fiecare zi la cat de bine si de cremoasa si pufoasa arata, delicios de buna 😀

  5. ana says:

    ffff buna. daca este prea apoasa se adauga o lingura , doua de gris.

  6. andrea says:

    Buna
    M-a fascinat ideea. As vrea sa fac si eu dar avand in vedere evenimentul as dori sa stiu cate portii ies (ma gandeam sa fac portii individuale, de briose) ca sa stiu ce cantitate fac.
    Multumesc
    Andrea

  7. andrea says:

    Foarte bune. nici nu zici ca sunt de post :D. ma bucur ca am descoperit blogul …. o adevarata sursa de inspiratie. felicitari !!!!

  8. Dar nu stiti daca se poate inlocui zmeura cu coacaza

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]