Briose si checuri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura de post cu zmeura

Pentru astazi avem o prajitura de post atat de simplu de facut incat o poate face si un copil, in timp ce voi pregatiti altceva pentru masa de pranz ­čÖé

prajitura de post cu fructe

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • zmeura
loading...

Mod de preparare Prajitura de post cu zmeura:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Cu lingura facem o gropita in mijloc si acolo turnam apa minerala si uleiul. Amestecam usor cu lingura pana la omogenizare. La sfarsit incorporam zmeura amestecand usor.

Eu am folosit zmeura congelata si pentru ca am lasat-o sa se dezghete aluatul s-a colorat de la zeama lasata. Daca o veti pune direct congelata sau in stare proaspata banuiesc ca nu se va mai intampla asta. Bine, gustul nu este influentat in nici un fel, doar culoarea prajiturii.

Aluatul se toarna in forme de briose sau in tava de chec, dupa preferinta voastra.

prajitura de post cu fructe

Se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Prajiturile se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Sunt excelente langa o ceasca de cafea! ­čśë

prajitura de post cu fructe

prajitura de post cu fructe

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. O deliciosenieee!!

  2. M-as abona si eu la o bucatica ­čÖé

  3. Adeline says:

    Am facut si eu azi, dar mi-au iesit cleioase, in rest foarte delicioase. Dar totusi nu-mi dau seama unde am gresit, pentru ca am respectat cantitatile.

    • nu-mi dau exact seama ce s-a intamplat de au iesit cleioase. Posibil sa nu fi fost coapte suficient sau fructele sa fi lasat prea multa zeama…

      • Adeline says:

        S-au copt mai mult de 40 de minute cum spune reteta..am ajuns cu bunica la aceeasi concluzie, ca a lasat zmeura prea multa apa

  4. asa prajitura de post as manca in fiecare zi la cat de bine si de cremoasa si pufoasa arata, delicios de buna ­čśÇ

  5. ana says:

    ffff buna. daca este prea apoasa se adauga o lingura , doua de gris.

  6. andrea says:

    Buna
    M-a fascinat ideea. As vrea sa fac si eu dar avand in vedere evenimentul as dori sa stiu cate portii ies (ma gandeam sa fac portii individuale, de briose) ca sa stiu ce cantitate fac.
    Multumesc
    Andrea

  7. andrea says:

    Foarte bune. nici nu zici ca sunt de post :D. ma bucur ca am descoperit blogul …. o adevarata sursa de inspiratie. felicitari !!!!

  8. Dar nu stiti daca se poate inlocui zmeura cu coacaza

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone ­čÖé Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata ­čÖé Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa ­čÖé Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?