Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Nu stiu cum faceti voi dar eu sunt foarte strangatoare :))) si nu arunc albusurile de la preparatele ce necesita doar galbenusuri. Le adun frumos in cutii si le pun la congelator, daca nu pot sau nu e nevoie sa prepar ceva atunci pe loc. De exemplu, intr-o cutie de la mascarpone incap albusurile de la cca 6 oua, suficiente pentru o prajitura de casa sau pentru un chec din albusuri.

Prajitura de azi este o prajitura din albusuri ce le mai aveam in congelator. Ma tot incurcau pe acolo :))) si m-am gandit ca oricum trebuie sa le fac loc altora ce vor veni in curand, cand voi incepe prepatirile pentru masa de Pasti.

Sper ca reteta de azi sa va fie si voua de ajutor si sa o pastrati ca inspiratie pentru dupa Pasti cand stiu eu sigur ca o sa aveti multe albusuri puse deoparte :))

Prajitura din albusuri cu miez de nuca

Ingrediente

  • 200 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • miez de nuca

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza maxand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pune miez de nuca pe toata suprafata si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Faceti testul cu scobitoarea 😉

Prajitura din albusuri se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Si eu pastrez albusurile.. Data viitoare stiu ce voi face cu ele 🙂 Super arata prajitura!

  2. Diana says:

    Si eu am multe albusuri in congelator , dar n-am cuptor functional 🙁

  3. mena says:

    Ce praji buna ne-ai pregatit,Miha!

  4. Dana says:

    Foarte delicioasa prajiturica asta!Mi-au ramas niste albusuri si chiar nu stiam ce pot face cu ele;mi-am adus aminte de retetele tale minunate si am gasit-o!Ma bucur ca am gasit site-ul tau,il urmaresc de ceva vreme si nu pot decat sa iti spun multumesc!Pasiunea cu care gatesti se vede in felul in care ne prezinti retetele,ador modul tau de prezentare!Cand vreau sa imi impresionez familia cu ceva bun,dau fuguta pe site-ul tau si negresit gasesc minunatii!Te asteptam in continuare cu retete minunate!

  5. Si eu am facut si e forte buna si usor de facut

  6. vorindan ramona says:

    Si eu pastrez albusurile care raman de la diverse creme,dar nu mai mult de doua luni.Le folosesc la prajitura Pavlova,dar merci pentru reteta,o voi face si eu.

  7. iulia says:

    …usoara..nepretentioasa…rapida si buna…multumesc pt reteta si retete in general !…

  8. Elena says:

    Mie nu mi-a iesit.. Eu am avut multe albusuri, vreo 11. A crescut in cuptor,dar cand am lasat-o sa de raceasca, a cazut rau. Asta e,din pacate

    • Le-ai pus pe toate 11?
      Te intreb asta pentru ca sunt multe si e greu cu un mixer normal sa le bati suficient de bine incat sa obtii o consistenta buna

      • Elena says:

        Da,pe toate 11 si le-am batut eu dar,probabil, nu suficient de bine. Mai incerc ,trebuie sa imi iasa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]