Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Nu stiu cum faceti voi dar eu sunt foarte strangatoare :))) si nu arunc albusurile de la preparatele ce necesita doar galbenusuri. Le adun frumos in cutii si le pun la congelator, daca nu pot sau nu e nevoie sa prepar ceva atunci pe loc. De exemplu, intr-o cutie de la mascarpone incap albusurile de la cca 6 oua, suficiente pentru o prajitura de casa sau pentru un chec din albusuri.

Prajitura de azi este o prajitura din albusuri ce le mai aveam in congelator. Ma tot incurcau pe acolo :))) si m-am gandit ca oricum trebuie sa le fac loc altora ce vor veni in curand, cand voi incepe prepatirile pentru masa de Pasti.

Sper ca reteta de azi sa va fie si voua de ajutor si sa o pastrati ca inspiratie pentru dupa Pasti cand stiu eu sigur ca o sa aveti multe albusuri puse deoparte :))

Prajitura din albusuri cu miez de nuca

Ingrediente

  • 200 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • miez de nuca
loading...

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza maxand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pune miez de nuca pe toata suprafata si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Faceti testul cu scobitoarea šŸ˜‰

Prajitura din albusuri se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! šŸ˜‰

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Foarte delicioasa prajiturica asta!Mi-au ramas niste albusuri si chiar nu stiam ce pot face cu ele;mi-am adus aminte de retetele tale minunate si am gasit-o!Ma bucur ca am gasit site-ul tau,il urmaresc de ceva vreme si nu pot decat sa iti spun multumesc!Pasiunea cu care gatesti se vede in felul in care ne prezinti retetele,ador modul tau de prezentare!Cand vreau sa imi impresionez familia cu ceva bun,dau fuguta pe site-ul tau si negresit gasesc minunatii!Te asteptam in continuare cu retete minunate!

  2. Si eu pastrez albusurile care raman de la diverse creme,dar nu mai mult de doua luni.Le folosesc la prajitura Pavlova,dar merci pentru reteta,o voi face si eu.

  3. …usoara..nepretentioasa…rapida si buna…multumesc pt reteta si retete in general !…

  4. Mie nu mi-a iesit.. Eu am avut multe albusuri, vreo 11. A crescut in cuptor,dar cand am lasat-o sa de raceasca, a cazut rau. Asta e,din pacate

    1. Le-ai pus pe toate 11?
      Te intreb asta pentru ca sunt multe si e greu cu un mixer normal sa le bati suficient de bine incat sa obtii o consistenta buna

      1. Da,pe toate 11 si le-am batut eu dar,probabil, nu suficient de bine. Mai incerc ,trebuie sa imi iasa.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *