Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri cu visine

Aveam niste albusuri ramase de la o crema de prajitura si ma tot gandeam ce sa fac cu ele, daca sa le pun la congelator sau sa fac o prajitura rapida. Pana la urma prajitura rapida a iesit invingatoare 😉

Am desfacut repede un borcan de compot de visine cu gandul la prajitura din albusuri cu visine ce-am facut-o prin vara, dar n-am mai apucat sa o postez pe blog. Asadar, pozele sunt mai vechi, dar gustul a fost acelasi: delicios! 😉

Prajitura din albusuri cu cacao si visine

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • visine (proaspete sau din compot)
loading...

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu visine:

Scoatem samburii visinelor si le lasam intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun visinele pe toata suprafata blatului

Preparare prajitura cu visine

si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Cum se face prajitura cu visine

Prajitura din albusuri cu visine se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! ?

Prajitura rapida cu visine

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. olivia says:

    Multumesc pentru reteta,este binevenita,deoarece am albusuri.

  2. Angi says:

    Am pus-o la cuptor :*

  3. Victorita says:

    Acum o coc si eu.Sigur va fi buna.Multumesc ptr reteta.La multi ani.

  4. Anne says:

    De multe ori aveam albusuri ramase si nu stiam ce sa fac cu ele.Reteta pare super. Am sa o incerc. Multumesc Miha

  5. Ma gandeam ce prajitura as putea sa fac cu visinele din congelator si uite ca am gasit reteta potrivita.Multumesc,Miha…!

  6. Cristina says:

    Draga Miha, prajitura e delicioasa, in loc de visine am pus prune, a fost o nebunie :)! Multumesc, numai bine!

  7. Cristina says:

    Miha,o idee buna ar fi postarea gramajului, considerand ca „lingurile” nu au o marime standard in diferite tari.
    Mai mult, cat de plina este lingura? (In North America sunt masuratori standard, i.e. 1 tb=15g si 1ts=5g) Cantarul este totdeauna de preferat.
    Apreciez talentul si efortul pe care il pui in fiecare blog post. Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]