Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

O prajitura simpla si usoara, fara coacere si savuroasa pana la ultima bucatica de fruct ce-o gasesti in farfurie ­čÖé

Prajitura cu crema de iaurt si fructe

prajitura cu fructe si piscoturi

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 7 g gelatina
  • 1 pliculet esenta de vanilie Finesse
  • In plus:
  • ~24 piscoturi (in functie de marimea tavii)
  • 1 compot fructe tropicale (sau orice alte fructe)
  • Pentru decor:
  • 150 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe:

Punem fructele din compot intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama.

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor insiropate in zeama de la compot. Turnam jumatate din crema, punem fructe peste crema si continuam pana la ultimul strat de piscoturi.

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.

Se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu crema de branza cu frisca.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam apoi zaharul pudra, crema de branza si zaharul vanilat. Mixam pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Mod de preparare Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar): Blat: Alunele de padure si nuca de cocos se pun in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza. Se rastoarna intr-un castron, se adauga mierea si untul topit si se amesteca pana la omogenizare. mierea nu se foloseste in dieta […]

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]