Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Greta Garbo

prajitura cu nuca si gem

Desi este o prajitura clasica, prajitura Greta Garbo n-a fost una dintre acele prajituri care sa-mi marcheze copilaria. Desi am tot scotocit prin amintiri si prin caietul cu retete, prajitura Greta Garbo n-am gasit. Am gasit prajitura cu foi, am gasit si prajitura cu gem si nuca… Greta Garbo nu-i si nu-i! :)))

Asadar, inarmata cu toate cele necesare… iata ce-a iesit! 😉

prajitura cu nuca si gem

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • ~550 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g zahar (pudra)
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan (420 g) gem de caise
  • 350-400 g nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte (pentru un strat mai generos de glazura folositi mai multa ciocolata)
  • smantana pentru frisca, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita

 

 

loading...

Mod de preparare Prajitura Greta Garbo:

Foi:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.  Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit, smantana si ouale. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale, elastic si care nu se lipeste de maini.

Acoperim castronul si lasam deoparte pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Amestecam nuca macinata cu gemul de caise. Compozitia se imparte in 3 parti.

  • puteti pune si alt fel de gem, dupa preferinta
  • in functie de preferinta voastra de dulce puteti adauga si cateva linguri zahar. Eu am considerat ca nu este necesar 🙂

Aluatul se imparte in 4 parti. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie subtire, pe masa usor infainata, la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura (40/28 cm)

In tava tapetata cu hartie de copt asezam prima foaie, o parte din umplutura si continuam cu restul de foi si umplutura. Se lasa la crescut la loc caldut pentru cca 20 de minute.

Se da la cuptor la foc mediu (140-150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 50 de minute, pana foile sunt coapte. se lasa la racit.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de abur, apoi adaugam smantana pentru frisca pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna in strat uniform peste prajitura racita.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Este o reteta pe care doresc de mult timp s-o pregatesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]