Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Indiene cu frisca”

Desi eu aveam o alta reteta de Indiene cu frisca, facuta cu ceva vreme in urma, n-am putut sa raman impasibila la imaginea fabuloasa a acestor prajituri de casa vazute la doamna de la Papa Bun ­čśë Fiind diferita fata de ceea ce stiam si facusem eu, am zis ca e musai sa incerc si aceasta varianta…

indiene cu frisca

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ~50 ml frisca lichida

 

loading...

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” :

Coji:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu suficient intre ele, pentru ca se vor lati la copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 15 minute, pana cojile se rumenesc usor. Scoateti din tava si le lasati la racit cu tot cu hartia de copt.

Sirop:

Fierbeti apa cu zaharul cateva minute, adaugati coaja de portocala si lasati la racit.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi pune la fiert pe baie de aburi. Amesteca incontinuu pana compozitia devine spumoasa. Da deoparte, adauga gelatina si dupa omogenizare lasa la racit.

Dupa ce s-a racit la temperatura camerei toarna peste frisca lichida batuta si mixeaza cateva minute. Da la rece pana pregatesti prajitura pentru asamblare.

Jumatate din coji le insiropezi si le pui pe un platou. Pe fiecare spritezi apoi crema. Acoperi cu celelalte coji ramase.

Pentru glazura de ciocolata topesti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugi frisca lichida, putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Lasa sa se raceasca bine apoi toarna cu lingura pe fiecare prajitura in parte.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ador aceste prajituri. Ti-au iesit tare frumoase!

  2. Prajitura preferata !

  3. Yumy…Ce bine arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]