Prajitura „Indiene cu frisca”

Desi eu aveam o alta reteta de Indiene cu frisca, facuta cu ceva vreme in urma, n-am putut sa raman impasibila la imaginea fabuloasa a acestor prajituri de casa vazute la doamna de la Papa Bun 😉 Fiind diferita fata de ceea ce stiam si facusem eu, am zis ca e musai sa incerc si aceasta varianta…

indiene cu frisca

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ~50 ml frisca lichida

 

loading...

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” :

Coji:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu suficient intre ele, pentru ca se vor lati la copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 15 minute, pana cojile se rumenesc usor. Scoateti din tava si le lasati la racit cu tot cu hartia de copt.

Sirop:

Fierbeti apa cu zaharul cateva minute, adaugati coaja de portocala si lasati la racit.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi pune la fiert pe baie de aburi. Amesteca incontinuu pana compozitia devine spumoasa. Da deoparte, adauga gelatina si dupa omogenizare lasa la racit.

Dupa ce s-a racit la temperatura camerei toarna peste frisca lichida batuta si mixeaza cateva minute. Da la rece pana pregatesti prajitura pentru asamblare.

Jumatate din coji le insiropezi si le pui pe un platou. Pe fiecare spritezi apoi crema. Acoperi cu celelalte coji ramase.

Pentru glazura de ciocolata topesti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugi frisca lichida, putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Lasa sa se raceasca bine apoi toarna cu lingura pe fiecare prajitura in parte.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *