Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Indiene cu frisca”

Desi eu aveam o alta reteta de Indiene cu frisca, facuta cu ceva vreme in urma, n-am putut sa raman impasibila la imaginea fabuloasa a acestor prajituri de casa vazute la doamna de la Papa Bun ­čśë Fiind diferita fata de ceea ce stiam si facusem eu, am zis ca e musai sa incerc si aceasta varianta…

indiene cu frisca

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ~50 ml frisca lichida

 

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” :

Coji:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu suficient intre ele, pentru ca se vor lati la copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 15 minute, pana cojile se rumenesc usor. Scoateti din tava si le lasati la racit cu tot cu hartia de copt.

Sirop:

Fierbeti apa cu zaharul cateva minute, adaugati coaja de portocala si lasati la racit.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi pune la fiert pe baie de aburi. Amesteca incontinuu pana compozitia devine spumoasa. Da deoparte, adauga gelatina si dupa omogenizare lasa la racit.

Dupa ce s-a racit la temperatura camerei toarna peste frisca lichida batuta si mixeaza cateva minute. Da la rece pana pregatesti prajitura pentru asamblare.

Jumatate din coji le insiropezi si le pui pe un platou. Pe fiecare spritezi apoi crema. Acoperi cu celelalte coji ramase.

Pentru glazura de ciocolata topesti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugi frisca lichida, putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Lasa sa se raceasca bine apoi toarna cu lingura pe fiecare prajitura in parte.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ador aceste prajituri. Ti-au iesit tare frumoase!

  2. Prajitura preferata !

  3. Yumy…Ce bine arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu prune si nectarine: Caramel: Intr-o craticioara caramelizam zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Adaugam untul si omogenizam. Dam deoprate si lasam sa se racoreasca. Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la […]

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii […]