Prajitura „Piramida cu ciocolata”

Se intampla in urma cu ceva vreme… S-a intamplat sa vreau ceva bun, ceva simplu de facut si cu multa ciocolata 😀 M-am apucat sa fac un blat simplu cu cacao si o crema ganache de ciocolata, ca doar e cea mai buna si cea mai simplu de facut.

Intre timp, mi-am dat seama ca e ziua prietenei noastre si chiar daca petrecerea avea sa fie in week-end ar fi fost frumos sa o asteptam cu o prajitura cu ciocolata 😉

Si uite-asa cea mai simpla prajitura cu ciocolata a capatat un aer festiv, dupa ce am pus in aplicare ideea Timeei

Piramida cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de rom
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura „Piramida cu ciocolata”:

Blat cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema pentru ornat:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Crema de branza se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Indreptam marginile foii de blat, apoi o impartim in 4 bucati de 12 cm, 10 cm, 8 cm, 6 cm.

Blat pentru prajitura cu ciocolata

Ungem fasiile cu crema de ciocolata, apoi le suprapunem de jos in sus de la cea mai lata la cel mai ingusta, pentru a obtine piramida.

Preparare piramida cu ciocolata

Punem crema pentru ornat intr-un posh si ornam piramida. Dam la rece pentru cca o ora.

Pofta buna! 😉

Piramida cu ciocolata

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Ce-ti mai trece prin cap’sorul ala mititel … am inghitit in sec , sa stii . Daca eram mai aproape de tine si pritena voastra , tot va faceam o vizita 🙂

  2. Miha esti o bucatareasa desavarsita imi plac si ador retelele tale nu trece saptamana sa nu pun vreuna pe facebook sau sa o trimit la prietene.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *