Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Piramida cu ciocolata”

Se intampla in urma cu ceva vreme… S-a intamplat sa vreau ceva bun, ceva simplu de facut si cu multa ciocolata 😀 M-am apucat sa fac un blat simplu cu cacao si o crema ganache de ciocolata, ca doar e cea mai buna si cea mai simplu de facut.

Intre timp, mi-am dat seama ca e ziua prietenei noastre si chiar daca petrecerea avea sa fie in week-end ar fi fost frumos sa o asteptam cu o prajitura cu ciocolata 😉

Si uite-asa cea mai simpla prajitura cu ciocolata a capatat un aer festiv, dupa ce am pus in aplicare ideea Timeei

Piramida cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de rom
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura „Piramida cu ciocolata”:

Blat cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema pentru ornat:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Crema de branza se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Indreptam marginile foii de blat, apoi o impartim in 4 bucati de 12 cm, 10 cm, 8 cm, 6 cm.

Blat pentru prajitura cu ciocolata

Ungem fasiile cu crema de ciocolata, apoi le suprapunem de jos in sus de la cea mai lata la cel mai ingusta, pentru a obtine piramida.

Preparare piramida cu ciocolata

Punem crema pentru ornat intr-un posh si ornam piramida. Dam la rece pentru cca o ora.

Pofta buna! 😉

Piramida cu ciocolata

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Diana says:

    Ce-ti mai trece prin cap’sorul ala mititel … am inghitit in sec , sa stii . Daca eram mai aproape de tine si pritena voastra , tot va faceam o vizita 🙂

  2. Diana says:

    … ,,prietena” am vrut sa scriu , dar n-a iesit 🙁

  3. Cat de fain arata..

  4. 🙁 vreau si eu:( imi ploua in gura

  5. Miha esti o bucatareasa desavarsita imi plac si ador retelele tale nu trece saptamana sa nu pun vreuna pe facebook sau sa o trimit la prietene.

  6. Vreau si eu o felie 🙂

  7. O bunatate! O sa o incerc si eu reteta asta!!!

  8. mirela says:

    Citesc cu mare drag toate retetele si le si fac cu mare placere.

  9. Niste retete minunate! Multumim!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]