Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rapida cu cacao

Ce putem face atunci cand nu avem timp sa preparam prajituri de casa sofisticate? Evident ca o prajitura rapida ­čśë O prajitura rapida cu cacao, sa ne astamparam si pofta de ciocolata :))))

Prajitura simpla cu cacao

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Prajitura rapida cu cacao:

Amestecam cacaoa cu 100 g zahar. Turnam untul topit si laptele si amestecam. Punem vasul pe foc mic sau la baine marie si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana zaharul se topeste si obtinem un sos delicios de cacao. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Din acest sos dam deoparte 3-4 linguri, ce le vom folosi la servit.

Sos pentru prajitura cu cacao

In compozitia ramasa adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si esenta de rom, dupa gust. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie consistenta, ce se tine bine de paletele mixerului.

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam in continuare pana zaharul se topeste si obtinem o spuma lucioasa. In compozitia cu cacao incorporam albusurile batute, in 3 transe. Prima data vom amesteca asa cum putem, sa incorporam albusurile, important e sa aducem compozitia la o consistenta mai moale. Urmatoarele transe le incorporam usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitie prajitura cu cacao

Compozitia o turnam intr-o tava (25/18 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana prajitura devine ferma la atingere si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura pe un gratar si o portionam dupa ce se raceste.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu cacao si sos de ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Waaaww, cat de bine poate sa arate!

  2. Imi vine sa bag mana prin ecran dupa prajitura :))!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)┬á cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]