Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rapida cu cacao

Ce putem face atunci cand nu avem timp sa preparam prajituri de casa sofisticate? Evident ca o prajitura rapida ­čśë O prajitura rapida cu cacao, sa ne astamparam si pofta de ciocolata :))))

Prajitura simpla cu cacao

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Mod de preparare Prajitura rapida cu cacao:

Amestecam cacaoa cu 100 g zahar. Turnam untul topit si laptele si amestecam. Punem vasul pe foc mic sau la baine marie si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana zaharul se topeste si obtinem un sos delicios de cacao. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Din acest sos dam deoparte 3-4 linguri, ce le vom folosi la servit.

Sos pentru prajitura cu cacao

In compozitia ramasa adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si esenta de rom, dupa gust. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie consistenta, ce se tine bine de paletele mixerului.

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam in continuare pana zaharul se topeste si obtinem o spuma lucioasa. In compozitia cu cacao incorporam albusurile batute, in 3 transe. Prima data vom amesteca asa cum putem, sa incorporam albusurile, important e sa aducem compozitia la o consistenta mai moale. Urmatoarele transe le incorporam usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitie prajitura cu cacao

Compozitia o turnam intr-o tava (25/18 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana prajitura devine ferma la atingere si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura pe un gratar si o portionam dupa ce se raceste.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu cacao si sos de ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Waaaww, cat de bine poate sa arate!

  2. Imi vine sa bag mana prin ecran dupa prajitura :))!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]