Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Rudy cu ciocolata

Cine iubeste prajitura cu ciocolata va intelege adaptarea mea, cine nu… va spune: ai stricat-o si pe asta! :)))

Prajitura Rudy am facut-o cu ceva vreme in urma si nu stiu de ce pana acum n-am mai facut-o desi copiii iubesc prajiturile cu branza. Probabil ca nu m-a convins prea mult atunci… habar n-am! Cert e ca am hotarat sa-i mai dau o sansa, dar cu ciocolata sa fie 😉

Prajitura Rudy cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua (sau 3, in functie de cat de cremoasa este branza)
  • 100 g zahar
  • 75 ciocolata alba
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura Rudy cu ciocolata:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa. Se adauga ciocolata topita, esenta de rom si untul moale. Framantam pana vom obtine un aluat omogen. Daca este necesar se poate adauga 1-2 linguri lapte. Impartim aluatul in doua parti. O parte o intindem in tava (25/18 cm), cealalta o invelim in folie alimentara si punem la congelator, cata vreme preparam crema.

Umplutura:

Branza de vaci o amestecam intr-un bol cu ouale, zaharul si esenta de vanilie. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Rasturnam in tava peste foaia de aluat si nivelam. Deasupra cremei de branza razuim pe razatoarea cu ochiuri mari cioalata alba, apoi bucata de aluat pastrata la congelator. „Carliontii” de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.

Prajitura Rudy

Tava se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Tare buna prajitura asta!
    La Multi Ani ptr maine!
    Pup

  2. oh, asta neaparat trebuie sa o fac si eu! Arata grozav a ta 🙂

  3. Sarbatori fericite!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]