Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Rudy cu ciocolata

Cine iubeste prajitura cu ciocolata va intelege adaptarea mea, cine nu… va spune: ai stricat-o si pe asta! :)))

Prajitura Rudy am facut-o cu ceva vreme in urma si nu stiu de ce pana acum n-am mai facut-o desi copiii iubesc prajiturile cu branza. Probabil ca nu m-a convins prea mult atunci… habar n-am! Cert e ca am hotarat sa-i mai dau o sansa, dar cu ciocolata sa fie ­čśë

Prajitura Rudy cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua (sau 3, in functie de cat de cremoasa este branza)
  • 100 g zahar
  • 75 ciocolata alba
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura Rudy cu ciocolata:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa. Se adauga ciocolata topita, esenta de rom si untul moale. Framantam pana vom obtine un aluat omogen. Daca este necesar se poate adauga 1-2 linguri lapte. Impartim aluatul in doua parti. O parte o intindem in tava (25/18 cm), cealalta o invelim in folie alimentara si punem la congelator, cata vreme preparam crema.

Umplutura:

Branza de vaci o amestecam intr-un bol cu ouale, zaharul si esenta de vanilie. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Rasturnam in tava peste foaia de aluat si nivelam. Deasupra cremei de branza razuim pe razatoarea cu ochiuri mari cioalata alba, apoi bucata de aluat pastrata la congelator. ÔÇ×CarliontiiÔÇŁ de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.

Prajitura Rudy

Tava se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Tare buna prajitura asta!
    La Multi Ani ptr maine!
    Pup

  2. oh, asta neaparat trebuie sa o fac si eu! Arata grozav a ta ­čÖé

  3. Sarbatori fericite!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)┬á cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]