Prajitura Rudy cu ciocolata

Cine iubeste prajitura cu ciocolata va intelege adaptarea mea, cine nu… va spune: ai stricat-o si pe asta! :)))

Prajitura Rudy am facut-o cu ceva vreme in urma si nu stiu de ce pana acum n-am mai facut-o desi copiii iubesc prajiturile cu branza. Probabil ca nu m-a convins prea mult atunci… habar n-am! Cert e ca am hotarat sa-i mai dau o sansa, dar cu ciocolata sa fie 😉

Prajitura Rudy cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua (sau 3, in functie de cat de cremoasa este branza)
  • 100 g zahar
  • 75 ciocolata alba
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura Rudy cu ciocolata:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa. Se adauga ciocolata topita, esenta de rom si untul moale. Framantam pana vom obtine un aluat omogen. Daca este necesar se poate adauga 1-2 linguri lapte. Impartim aluatul in doua parti. O parte o intindem in tava (25/18 cm), cealalta o invelim in folie alimentara si punem la congelator, cata vreme preparam crema.

Umplutura:

Branza de vaci o amestecam intr-un bol cu ouale, zaharul si esenta de vanilie. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Rasturnam in tava peste foaia de aluat si nivelam. Deasupra cremei de branza razuim pe razatoarea cu ochiuri mari cioalata alba, apoi bucata de aluat pastrata la congelator. „Carliontii” de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.

Prajitura Rudy

Tava se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *