Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Sah

Reteta Prajitura Sah

Prajitura Sah

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si „stins” cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esente dupa gust
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita gelatina
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru insiropat avem nevoie de:
  • 100 g zahar caramelizat stins cu 100 ml apa rece
loading...

Mod de preparare Prajitura Sah:

Blat:

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut. Daca albusurile vor avea consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata.

Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Compozitia se imparte in doua, in una din ele punem cacaoa.

Coacem 2 blaturi, alb si negru, in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 180 de grade.

Crema:

Zaharul il caramelizam. Cand are consistenta lichida, turnam laptele fierbinte.

Atentie ca se umfla si poate da pe dinafara si ramaneti doar cu 150 ml, asa cum am patit eu. Nu de alta dar e tare greu de spalat aragazul :))

Amestecam pana se topeste tot zaharul, dupa care adaugam faina „desfacuta” in cateva linguri de lapte rece. Punem din nou la fiert si fierbem pana se ingroasa putin, amestecand continuu.

Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece. Lasam la rece pana se ingroasa putin si se raceste foarte bine, dupa care adaugam frisca batuta.

Cele 2 blaturi le suprapunem si taiem fasii.

In functie de cate fasii avem vom calcula latimea si inaltimea tortului šŸ™‚ Incepem asamblarea, alternand cate o fasie alba cu una maro. Le lipim intre ele cu putina crema si le insiropam. Punem un strat de crema si uniformizam.

La urmatorul strat procedam intocmai, doar ca vom incepe cu culoarea opusa celei cu care am inceput la primul.

Eu am pastrat o parte din crema cu care am ornat prajitura. Dar se poate orna si cu ciocolata sau frisca simpla, depinde de preferinta šŸ˜‰

Ā RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

116 Comentarii

  1. Foarte frumoasa ti-a iesit! Merge si ca tort, este de efect!

  2. Wauuuuuu,Miha,ce interesant este,super idee!!!Bravo!!!

  3. vai Miha, ce furnicuta hanica esti!

  4. Flor,multumesc! Da,desigur ca merge si ca tort.De senzatie. šŸ˜‰

    Te pup!

  5. Multumesc Mirela! Te astept sa pui in practica! šŸ˜‰

    Pup!

  6. Super delicious cake! Thanks for sharing, kiss, Maria

  7. Multumesc Anastasia! Ma stradui si eu sa fiu harnicuta,desi cateodata mi-as lua concediu. :))

  8. Kiss Maria!

  9. Aceasta reteta cred ca este gresita sau cel putin crema sigur e ceva gresit fiindca daca caramelizezi zaharul si apoi il stingi cu lapte crema va avea o culoare maro si chiar daca ai pui frisca tot maro ramane nici decum alba asa cum arata in poze. Asa ca numai inteleg nimic ca sa nu mai spun ca are un gust groaznic….. Am muncit ore intregi degeaba …. De fapt trebuia sa imi dau seama ca ceva nu este in regula fiindca lipsesc pozele de la prepararea cremei.Tineti-o tot asa ca ne place mult sa pierdem timpul degeaba….!!!

  10. Nici nu stiu daca ar trebui sa raspund la un asemenea mesaj,care e clar a se vrea unul rautacios.

    Melania,daca te-ai fi uitat mai bine la poze (da clic pe poza si ti se va deschide in marime mare) ai fi vazut ca e de fapt bej si nu alba aceasta crema.

    Si apoi, din 150 g de zahar caramelizat (deci auriu la culoare,nu maro.) si din toate celelalte ingrediente ALBE n-o sa iasa in veci o crema maro!!!

    O seara buna!

  11. omg…chiar ca ai talent…

  12. arata super prajitura !!! chiar am sa pun in practica reteta de sarbatori . sigur am sa impresionez invitatii

  13. super reteta am facuto de craciun in portie dubla si am impresionat pe toata lumea in special pe socrii.te pup si tine-o tot asa ca ai retete super bune,iar la micile rautati nu te uita ca nu isi au rostul tu esti o bucatareasa pe cinste chiar te pricepi

  14. Multumesc tare mult Raluca de cuvintele frumoase!

    Ma bucur tare mult ca a iesit prajitura (deci nu e nimic gresit šŸ˜› ) si m-ai ales ca ai reusit sa impresionezi soacra. šŸ˜‰

    La multi ani si multe realizari in noul an!

  15. Iuy_paris…astept si impresiile tale. M-as bucura nespus sa aflu ca ti-ai impresionat si tu musafirii. šŸ™‚

  16. Miha… ti-a iesit super aceasta prajitura… felicitari… arata de revista si de mare efect… poate am s-o incerc si eu… zic poate ca dupa sarbatori… nici cu gandul nu mai vreau sa gatesc… da imi trece repede :))

  17. Multumesc Felis!

    Mi s-a intamplat si mie sa spun ca nu mai fac mancare, dar uite ca deja azi am fost in bucatarie. Ce sa facem daca dragostea trece si prin stomac? :))))

    Pup!

  18. Buna Miha… de cateva zile vizitez blogul tau si cu cat deschid mai multe retete cu atat ma impresionez de cat de frumoase si sigur gustoase sunt retetele tale… am sa incerc si eu tortul acesta de ziua soacrei mele. este in aprilie dar am in gand sa fac multe din retetele tale. Mi se par foarte compensate cantitatile pe care la folosesti si doar la prima vedere imi pot da seama daca este bun sau ceva nu este corect. ufff daca eu as avea un Blog ti-as da toate premiile posibile. Cu copiii si munca nu am timp asa mult cum mi-as dori dar promit sa-ti comentez retele tale. Esti o scumpa sa impartasesti retetele tale minunate cu noi si din cate am vazut si tu ai doi copii tare scumpi care sunt mici bucatari pe langa tine. Pe scurt si in cateva cuvinte… Felicitari pentru Blogul tau… esti o artista…
    Sper sa nu te deranjeze daca voi lua unele retete ale tale ca sa le probam. Promit daca vreodata voi avea un blog publicare yo tambien de donde me inspire.
    Salutari din departari…

  19. Falina, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Ma bucur tare mult ca ti-a placut ceea ce ai gasit aici pe blog si m-as bucura si mai mult daca ai mai reveni.

    Imbratisari!

  20. Hmm daca il glazurez cu budinca in loc de frisca, de cate pachete crezi ca as avea nevoie?

  21. Ce fel de bundina vrei sa folosesti?

  22. Am cumparat 3 pachete de budinca cu aroma de frisca de la Dr. Oetker :-s

  23. Din cate stiu dintr-un plic de ala de budinca iese destul de multa crema. Daca vrei sa folosesti doar pentru pus deasupra un singur pachet este suficient.
    Ma gandesc ca ar fi bine sa faci cu mai putin lapte decat e indicat pe ambalaj, sa iasa putin mai batoasa.

  24. Da, chiar ma gandeam ca poate va fi prea lichida si nu stiam cum sa fac šŸ˜€ Multumesc!
    Si mai am o intrebare: gelatina hidratata inseamna sa pun praful de gelatina in cata apa ai recomandat nu?

    Iti multumesc enorm de mult pentru rabdare, pana acum am facut doar pandispan si… šŸ˜€ E mai greu inceputul!

  25. Da, gelatina hidratata sunt acele granule de gelatina inmuiate in apa rece. šŸ™‚

    Oricand iti voi raspunde la intrebari cu placere. Ai dreptate, inceputul e mai greu, p-aia totul vine de la sine. šŸ˜‰

  26. Eu sunt mai intarziata, abia acum am vazut frumusete de prajitura…s-a marcat si o incerc cu prima ocazie….
    Bravo, felicitari!!!

  27. miha,esti cea mai tare.iti multumesc ca-ti imparti retele tale cu noi.esti o adevarata gospodina.mi se umple gura numai cand ma uit la ele dar sa le mai si gust.chiar deseara am sa fac prajitura sah

  28. Multumesc Anca!
    Sa ai spor diseara la facut prajitura!

  29. La linie a iesit,foarte frumos.Felicitari,pentru tortul sah draga Miha.

  30. Multumesc Carmen. Pup! šŸ™‚

  31. Buna.Chiar daca sunt noua pe aici mi-am permis sa incerc doua din minunatele tale retete-praji cu zmeura si praji cu biscuiti care au impresionat pe toata lumea si desi nu te cunosc mi-am permis sa te laud la toti.Iti multumesc din suflet pt retetele pe care ni le pui ,,mura in gura”si sper sa fii sanatoasa si sa postezi in continuare ca sa avem si noi dupa ce ne inspira.Iti doresc tot binele din lume.

  32. Dana, multumesc mult de aprecieri, laude si urari de sanatate. Ma bucur tare mult ca ti-au placut retetele postate de mine si ca le0ai incercat. M-as bucura sa mai incerci din retete, ca sunt pe alese. :))

    O zi buna iti doresc!

  33. Waawww!!Super retetaaa!!:)
    Am vazut o ”prajitura sah” si intr-o revista…
    Te invit pe siteurile mele:
    http://www.islam-viata-reala.blogspot.com
    http://www.islam-ramadan-retete.blogpspot.com

  34. Multumesc Fetitza de vizita si aprecieri!
    Te voi vizita si eu curand! šŸ™‚

  35. Anonimule, in momentul in care iti vei argumenta „zisele” iti voi da si aprobare.

  36. emy says:

    Buna.Te urmaresc de foarte mult timp si am indraznit chiar sa incerc cateva din retetele tale,pot zice ca datorita tie am invatat sa gatesc,dar mai am mult pana sa ajung la minunile pe care tu le faci.Am facut chiar si aceasta prajitura,dar fiind mai stangace nu a iesit frumoasa ca a ta,in schimb foarte buna la gust…,totusi nu inteleg cum de ti-au iesit foile atat de egale,,pentru ca eu a trebuit sa tai mult din ele.Tine-o tot asa pt ca esti o bucatareasa exceptionala si iti doresc un an plin de realizari si multa sanatate

  37. Emy, multumesc de cuvintele frumoase si ma bucur ca pot fi sursa ta de inspiratie in bucatarie.
    Cat despre foi, nu inteleg la ce te referi. La foaia de blat sau la fasii?
    Un an bun si tie!

  38. emi says:

    Ma bucur nespus ca mi-ai raspuns.Chiar daca te urmaresc de mult timp,abia azi mi-am facut curaj sa-ti scriu,si poate indraznesc prea mult,dar daca mai am vreun esec in vreuna din retete iti pot cere parerea?.Cat despre foi,ma refeream la foaia de blat,pt ca ale mele au iesit cu denivelari,iar foaia maro nu mi-a crescut.Intotdeauna m-am intrebat cum de iti iese totul atat de bine,pt ca totul este perfect.

  39. Emi, chiar ar fi de preferat sa-mi scrii daca ai vreo nelamurire la vreo reteta. Intentia mea e sa placa retetele desiur, dar cel mai important e ca si produsul final sa fie unul reusit.
    Denivelarile pot fi din cauza ca praful de copt nu este uniform repartizat in compozitie sau pur si simplu din cauza cuptorului. Alte blaturi ies bine, numai la acesta ai intampinat probleme?

  40. emi says:

    pana acum ceva timp am dat vina pe cuptor pentru foile mele cu denivelari,pt ca mai mereu intampin aceasta problema,dar acum am cuptor nou si foile imi ies la fel.Este posibil sa gresesc cu praful de copt,pt ca mereu ma grabesc,dar la urmatoarea prajitura voi tine cont de acest detaliu.In special patesc asta la blaturile cu cacao.Eu sunt incepatoare in ale prajiturilor,dar imi plac atat de mult incat nu ma dau batuta,desi nu-mi ies perfecte ca ale tale.Oricum mai am mult de invatat:)

  41. Faina sa o amesteci inainte de a o incorpora in compozitie cu praful de copt si cacaoa. Sa fie omogena.
    Sper sa reusesti. Tin pumnii. šŸ˜‰

  42. Am facut si eu reteta asta, sub forma de tort, a iesit foarte gustoasa, dar am avut o patanie: am facut compozitia pt blat, am impartit-o in 2: cea cu vanilie am pus-o prima la cuptor, mi-a crecut foarte bine si frumos, insa cea cu cacao s-a pleostit inca dinainte de a o pune la cuptor, si la copt nu a crescut deloc. A iesit in jum de groasa fata de cea cu vanilie.
    Data viitoare voi imparti cantitatile in 2 si voi amesteca pe rand blatul alb, si dupa ce se va coace, voi amesteca cantitatile si pt blatul cu cacao. Astfel voi sti sigur ca-mi cresc la fel de mult.

    In rest, a iesit delicios, lumea a admirat foarte tare tortuletul. Numai eu stiu insa cat m-am chinuit la asamblare, dar a meritat efortul.

    Multumesc mult.

  43. Irina, e foarte buna ideea ta. Sau poti face compozitiile pentru blat separat. Faci intai pentru 1 blat, apoi cat se coace unul faci compozitia si pentru celalalt.

  44. Exact la asta m-am referit, in timp ce se coace cel alb il prepar si pe cel cu cacao.

    Mult succes si retete cat mai delicioase!

  45. Alina says:

    As avea si eu o intrebare in legatura cu tava in care ai copt cele 2 blaturi. Ce dimensiuni are?

  46. Alina, 20/30 cm

  47. Alina says:

    Iti multumesc. Voi incerca si eu sa fac prajitura, sper sa-mi iasa.

  48. Tin pumnii Alina. šŸ˜‰

  49. Anonymous says:

    Super delicioasa Miha,am urmat toti pasii si a iesit exact ca a ta. Mersi mult,te pup!

  50. Ma bucur tare mult! Imbratisari cu drag!

  51. Anonymous says:

    Am facut prajitura si mi-a iesit asa ca felicitari , sa sti ca la inceput am avut impresia ca nu o sa imi iasa , deoarece blaturile sunt destul de subtiri dar cred ca tu ai un cuptor mai mic.Oricum mi-a iesit asa ca BRAVO.

  52. Da, cuptorul meu e nic, la fel si tavile pe care le folosesc.
    Ma bucur mult ca ti-a reusit. Si multumesc!

  53. Miha, daca esti interesata de un schimb de linkuri..anunta-ma šŸ˜‰ Ai un blog cu retete superrr

  54. Multumesc Betty!
    Nu prea sunt interesata, dar…depinde. šŸ™‚

  55. alina says:

    e super prajitura am facut-o de douua ori ,prima data asa cum ai prezentat-o,iar a doua oara am facut-o in forma de tort fara sa tai blaturile felii,mi-au iesit 4 foi rotunde.O sa o fac si de pasti. PASTE FERICIT LA TOATA LUMEA.

  56. Paste fericit Alina. Si multumesc! šŸ™‚

  57. larisa says:

    eu te felicit din tot sufletul meu…..am doar 14 ani dar ador sa fac prajituri……cei- care au gustat prajitura ta facuta de mine au zis ca e minunata iar eu te-am laudat pe tine …….felicitari….si celelalte prajituri sunt bune am facut kinder pingui si prajitura televizor … šŸ™‚

  58. Larisa, felicitari. Felicitari pentru reusita, felicitari pentru pasiunea ta pentru prajiturit. La varsta ta e de admirat. šŸ™‚
    Multumesc de laude si iti doresc un Paste Fericit!

  59. Anonymous says:

    Esti creativa , esti generoasa , ai un simt al proportiei ( in toate sensurile šŸ™‚ ) de admirat , esti o veritabila comoara !!!
    Primeste pretuirea mea in dar, alaturi de un gand inflorit si-un zambet mustacios de iepuras incantat!!!!
    Carmen

  60. Carmen, multumesc frumos de urari si de cuvintele frumoase.
    Ma bucur ca pot fi sursa de inspiratie si de ajutor!

  61. Anonymous says:

    exista un numar ( din pacate )mic de oameni, care chiar se bucura , daruind …
    o fac cu cel mai ntural aer , incat , poti crede linistit , ca ei insisi , ca entitati atat de rare, sunt etaloane si nu doar surse de inspiratie , pentru semenii lor!
    ..tu , faci parte din aceasta elita !
    eu iti multumesc pentru prezenta calda , aromata , savuroasa si totodata misterioasa !

  62. Atat de multe cuvinte frumoase la un loc. Multumesc tare mult.

    Imbratisari cu drag, oricine si oriunde ai fi! šŸ™‚

  63. Anonymous says:

    oriunde-as fi, le primesc cu drag! sunt …Carmen (din mesajul anterior )dar uitasem sa ma semnez ..(sorry)
    iar pentru iesence -ieseni , am o slabiciune aparte !!!!
    cuvintele frumoase ,la un loc au rostul lor ! in primul rand le meriti , si-apoi , se cuvine incurajata o astfel de initiativa si sustinuta pe orice cale !
    eu ..sa zicem , ti-am facut o prajiturica din ele ..:)ca o dulce rasplata pentru ceea ce tu daruiesti aici! !!!!

  64. Multumesc frumos Carmen, draga mea. Am savurat prajiturica ta pana la ultima firimitura! :* :* :*

  65. Anonymous says:

    miha , te rog , nu inteleg cum vine asamblarea celor doua blaturi fasii;
    ma poti ajuta?
    nu am facut prajitura ,vreau sa incerc saptamana asta,astept sa imi raspunzi, te rog frumos!!!!

  66. Cele 2 blaturi, alb si maro, le suprapunem si taiem fasii aproximativ egale cu grosimea blatului. Le suprapunem ca sa fie toate de aceeasi marime.
    Apoi, pe o tava sau un platou, formam un prim blat/strat din fasii lipite cu crema intre ele, alternand culorile. Acoperim cu un strat de crema, apoi formam un alt blat/strat incepand cu cealalta culoare decat cea cu care am inceput la primul strat.
    Se repeta operatiunea pana se termina toate fasiile.
    Eu cred ca te vei descurca foarte bine daca urmaresti pozele cu atentie. Dar daca mai ai nelamuriri intreaba-ma si impreuna o vom scoate la capat. šŸ˜‰

  67. Anonymous says:

    buna miha,
    iti multumesc pentru raspuns!
    abia astept sa o fac sambata sa vad cum iese!
    am mai facut si alte retete de la tine si au iesit foarte bune, familia si musafirii au laudat prajiturile!!!

  68. Tin pumnii sa iasa bine. Si…nu uita, daca ai nelamuriri…sunt aici. šŸ™‚

  69. buna miha,
    am revenit sa spun ca am facut sambata aceasta prajitura si a iesit totul bine!
    m-am descurcat cu asamblarea ,avand in fata materialul de lucru totul a devenit logic!
    m-a ajutat si baiatul meu , cred ca de aceea a iesit asa buna!
    iti multmesc pentru amabilitate si pentru toate retetele care le postezi!
    lia.

  70. Lia, ma bucur tare mult de reusita voastra. La cat mai multe. šŸ˜‰

    Pupici!

  71. este foarte buna..am facut anul asta de Pasti…multumesc!!!

  72. Lily, ma bucur mult ca v-a placut! Si eu multumesc! šŸ™‚

  73. elena says:

    esti foarte talentata!felicitari!daca as vrea sa inlocuiesc gelatina granule cu foi de gelatina cate ar trebui sa pun?

  74. Elena, multumesc!

    1 lingurita gelatina inseamna 5 g. Din cate stiu echivalentul ar fi 3 foi.

  75. Anonymous says:

    Foarte fain Miha felicitari!!! Dar am o intrebare lucrezi undeva la o cofetarie-patiserie ???

  76. Anonim, multumesc. šŸ™‚
    Nu, nu lucrez la nici o cofetarie. Mi-as dori ca intr-o buna zi sa am cofetaria mea, mica si cocheta, mirosind a vanilie si scortisoara… dar pana atunci mai e cale luuuunga lunga… :))
    Tot ce este pe acest blog este facut din pasiune, din drag pentru familia mea si pentru prietenii apropiati care ne calca pragul.

  77. O, chiar e cocheta! Mama mea facea ceva de genul cand eram mica, doar ca facea din chec si apoi le taia cumva pe diagonala, si iesea tot un fel de sah…

  78. Daaa…Betty. Stiu prajitura. Prajitura la metru ii ziceam noi. :))) ca iesea luuuunga… :))) Am zis de multe ori ca o fac, dar uite ca am omis, dar daca tot mi-ai adus aminte de ea… o trec acolo la lista „de facut” šŸ˜‰

  79. este cea mai buna prajitura pe care am gustato! multumesc din suflet si esti o adevarata printesa a dulciurilor(am vrut sa scriu regina dar fica-mea e cu printesele nu vrea sa auda de regine zice sa is rele :D) orcum multumim din suflet ca imparti cu noi retetele tale!

  80. Multumesc mult Laza! ma bucur tare mult ca v-a placut prajitura.

    Sper ca vei mai incerca si altele. šŸ˜‰

  81. ella says:

    buna miha šŸ™‚ pare delicioasa prajiturica ta…abia astept sa o incerc si eu šŸ™‚ dar am o intrebare (te rog daca poti sa imi raspunzi) : ce as putea sa pun in loc de gelatina? šŸ™‚ kiss :*

  82. Ella, poti pune 1 lingura in plus de faina. Sau amidon, ca sa iasa crema mai fina. Ideea e sa obtinem o budinca (tare) pe care mai apoi o vom aduce la o consistenta pufoasa adaugand frisca. šŸ˜‰

    Pup si eu!

  83. Anonymous says:

    Tortul arata foarte bine ,dar eu am o problema cu zaharul caramelizat ,nu imi place ,spune-mi te rog ce alta crema s-ar potrivii dar care sa nu contina zahar caramelizat.Mersi.

  84. O crema ganache de ciocolata alba sau neagra ar merge foarte bine. Sau orice alt fel de crema iti place. Blatul se preteaza la aproape orice fel de crema. šŸ™‚

  85. Anonymous says:

    Miha,imi raspunzi si mie te rog la o intrebare? cand pui faina amesteci cu mixerul ca in poza la tine? Nu se lasa compozitia cu albusul batut?

  86. Da, cu mixerul, la viteza cea mai mica. Desigur ca se poate folosi si lingura, fiecare dupa cum e obisnuit. šŸ˜‰

  87. Anonymous says:

    Mersi de raspuns. eu, desi am avut dubii am facut cu mixerul la viteza normala si s-a lasat compozitia. Nu mi-a iesit.Tu ai doua tavi si le bagi deodata sau cum faci?
    Iar la crema, am facut cu amidon si cand sa o amestec cu frisca, am facut-o cu lingura de data asta, insa nu s-a omogenizat bine si frisca s-a zaurdit un pic.

  88. Am o singura tava si coc foile pe rand, intai cea cu vanilie, apoi cel cu cacao.

    Ce inseamna zaurdit? Ai batut-o prea mult si s-a branzit? Sau nu s-a omogenizat bine? Poate era necesar sa bagi mixerul, nu?

  89. danach says:

    O reteta foarte buna si usoara,mersi Miha, de la tine m-am ispirat de foarte multe ori. Sarbatori fericite si un An nou fericit.

  90. Sarbatori fericite Dana!

    Multumesc! :*

  91. Anonymous says:

    Nu e un comentariu cu rautate, vreau doar sa ma lamuresc:am caramelizat zaharul, l-am lasat putin sa se odihneasca pentru ca mi-e frica de reactie…:)) si am turnat deasupra laptele fierbinte putin cate putin ca face spume… si dupa am ce am dat din nou drumul la cuptor sa se topeasca zaharul in lapte mi-au aparut fulgusori mici aproape albi, de aici am tras concluzia ca s-a taiat crema. Am repetat operiatiunea dar cu acelasi rezultat, asa e normal sa se intample sau gresesc undeva. Cu blaturile m-am linistit cand am vazut ca si la alte fete fete au iesit inegale, dar am mai copt unul separat, crema in final am improvizat-o si pep ansamblu a iesit bine, dar as vrea sa incerc si cu crema ta ,care cred ca-l face mult mai bun!!!

  92. Buna.
    Fulgusorii de care spui e posibil sa apara din cauza laptelui, e grasimea din lapte. Dupa ce vei adauga faina (sau amidon) si vei fierbe crema, aceasta se va omogeniza.

    Craciun fericit!

  93. Anonymous says:

    Multumesc tare mult pentru raspuns, esti tare priceputa si ai multe retete faine pe care vreau sa le incerc.
    Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii, sanatate si impliniri!

  94. Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi! Multumesc!

  95. Anonymous says:

    mersi pentru prajitura

  96. Cu placere. šŸ™‚

  97. nuta says:

    Nu am inteles cum insiropez blatul.Separat, sau atunci cand ansamblez prajitura?

  98. Atunci cand se asambleaza prajitura.
    „Incepem asamblarea,alternand cate o fasie alba cu una maro. Le lipim intre ele cu putina crema si le insiropam.”

  99. nuta says:

    Cum insiropez blatul?

  100. La multi ani Miha!Multumesc pentru inscrierea pe blogul meu.Giorgi

  101. La multi ani Giorgi! :*

  102. Anonymous says:

    Merge si cu crema de lamaie?

  103. Da, desigur. Si cu siguranta va fi foarte bun. šŸ™‚

  104. Anonymous says:

    e foarte tare aceasta prajitura si toate retetele sunt minunate si gustoase

  105. Multumesc! šŸ™‚

  106. Anonymous says:

    ai grija la cacao pt ca intodeauna un blat cu cacao nu o sa creasca ca celalalt fara.pune mai putina cacao sau foloseste cacao mai deschisa la culoare

  107. Arata minunat,superba prezentare.Am incercat si eu si am fost multumita de rezultat.

  108. Multumesc Maria! Ma bucur tare mult! :*

  109. magda says:

    O prajitura f. buna si eu o fac f. des dar eu o rulez in foaie de napolitana

  110. Roxana says:

    Astazi am facut inca o reteta de prajiturica de a ta, cea de mai sus. Nu am reusit sa tai fasiile astfel incat sa iasa patratele ca in poza ta, mi-au iesit mai… dreptunghiuri ;)) . In rest, a iesit perfect si e sooper delicioasa . Pupici !

    • Probabil ca trebuia sa tai fasiile si mai inguste… Lasa, data viitoare va iesi mai bine :)) Te imbratisez si ma bucur ca ti-a placut! >:D<

  111. tacu mariana says:

    buna , o sa incerc si eu prajitura asta dar vroiam sa stiu cam cati centimetri ar trebui sa aiba o fasie ca sa se imbine frumos tortul .

    • Te orientezi in functie de cat de inalt ti-a iesit blatul. De preferat ar fi ca latimea fasiei sa nu depaseasca inaltimea blatului šŸ˜‰

  112. mihaela says:

    Am facuto si eu dar va sugerez sa dublați cantitatea pt a va iesi mai mult??

  113. Svetlana says:

    Il fac chear acum doar ca sunt un pic trista deoarece blatul cu vanilie era foarte dens dar in cealalta jumatate cind am adaugat cacaoa s-a facut mai lichida. Este ceva normal sau am facut eu ceva ce nu trebuia?

    • Compozitia cu cacao „s-a lasat” cel mai probabil pentru ca ai amestecat prea mult si ai scos aerul din albusuri.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]