Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura simpla cu crema de vanilie

De ce prajitura simpla? Pentru ca e chiar simpla :))) E simpla incepand cu modul de preparare, continuand cu modul de prezentare si terminand cu…mancatul :)))

Am folosit crema de vanilie ce am facut-o si la Cremsnit si un blat simplu de pandispan. De ornat n-am ornat-o in nici un fel fiind facuta fara pretentii pentru cei de-ai casei. Treaba cu mancatul e deja poveste :))

Prajitura cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura simpla cu crema de vanilie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul aromat cu lamaie si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

  • Daca nu aveti zahar aromat cu lamaie puneti zahar simplu si aromati blatul dupa cum va place, cu vanilie sau rom.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti, pe orizontala.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 2 blaturi de pandispan si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste putin.

Crema de vanilie

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! ;)

Prajitura cu crema de vanilie

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

34 Comentarii

  1. Crema aceea de vanilie trebuie sa fie…diviiinaaaa!:)
    Vreau si eu, Miha! Macar o portioara! Pretty please!:)

    Pup!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. arata perfect!

  3. Diana says:

    Pe cat de simpla pe atat de aspectoasa si delicata … oare de ce mai scriu toate astea , ptr ca toata lumea stie ca tot ce faci e super , ultra , mega … :)

  4. aurelia says:

    evident ca simplitatea constituie cea mai buna optiune pentru placerile noastre de zi cu zi pe car ele consider cele mai importante.
    urmaresc acum, am prins, in ghilimele :) o emisiune culinara pe digilife, este de luni pana vineri, a inceput aceasta saptamana , se transmite la ora 16,45, se numeste bunatati de zi cu zi, are acelasi tipic daca mi permiti sa spun asa precum stilul tau mihalis.
    ofera optiuni culinare as zice superbe desi termenul este pentru altceva. trebuie sa l vezi ca sa te convingi.
    salutari si pe email, daca l ai verificat.

  5. Mena says:

    Atat de delicata!

  6. slina says:

    Arata super prajitura,astazi vreau sa o prepar

  7. dan says:

    nu este buna reteta ! lapte e prea mult(puneti numai 200 ml) faina e prea putina ( ouneti o cana , nu 4 linguri)

  8. valy says:

    Salut! poate sa-mi spuna si mie ce pot pune in loc de amidon la crema de vanilie,ptr ca eu nu sunt in RO si nu am amidon…ast rasp..multumesc

  9. valerica says:

    Craciun fericit!!!! VALERICA

  10. Valerica says:

    La multi ani !!!!!!Te apreciez la adevarata ta valoare pt ceea ce faci pt noi… Valerica

  11. alex velea says:

    este cea mai groasnica prajitura din lume, am stat la pat doua zile, cu dureri de burta extreme.Nu o sa mai mananc prajituri inventate de femeia asta niciodata …. este o porcarie ..$$$,..

    • :))))) Nici pandispanul si nici crema de vanilie nu-s inventate de mine, nu mi-am arogat acest merit! :)) Eu zic sa fii mai atent(a) data viitoare la prospetimea ingredientelor! ;)

    • monica says:

      Dragalasule…mai verifica termenele de garantie al ingredientelor pe care le folosesti…sau mai gandeste-te ce ai mai mancat in acea zi in afara de aceasta prajitura. Apropos…groaznica…cu z…nu cu s…sigur nu-i din cauza prajiturii…alta e cauza faptului ca a scrie corect e complicat pentru tine.

    • Diana says:

      ,,GROASNICO” :)):)) esti cu capu’ ; poate cine ti-a facut-o ti-o fi pus ceva laxativ :d

  12. florin salam says:

    este cea mai superba, elegant si ultra gustoasa prajitura din lume a gatito sora mea dupa instructiunile dvs. si a iesit extraordinara va rog sa imi dati nr dvs de tel pentru a va contacta … sa veniti la o petrecere data de mine … sa faceti cele mai gustoas prajituri.

    • Te-ai razgandit? Nu te mai doare burta? :)))))

    • Diana says:

      Daca-ti corectezi erorile de gramatica(superba , n-are termen de comparatie ,deoarece este superlativul absolut , pfffff , iar gatit-o , asa se scrie ) , poate intelege si vine la petrecere (data in cinstea ei , ca nicio cantare de-a ta nu poate plati tot ce stie Miha in ale prajituritului) :)):d

  13. Riuxy says:

    Offf Doamne, nu stiu ce e cu oamenii astia…reteta e perfecta…si daca nici tu Miha care esti de departe regina prajiturilor, nu stii sa faci…inseamna ca nu mai stie nimeni…a luat-o lumea razna…pai normal ca s-a stricat la ce s-o fi stricat daca vreunul din ingredientele pe care le-a folosit nu a fost proaspat…dar ma rog…cate frunze uscate are si padurea sa nu mai discutam…Asa m-am saturat de rautate cum nu-ti poti imagina…vad ca nici aici in spatiul virtual nu scapam de ea…Scumpa Miha…esti MINUNATA! Nu pune te rog la suflet! Te imbratisez cu mare drag!

  14. Mirela says:

    Miha,tu porti toata vina,pentru durerea de burta!De ce nu ai specificat draga mea,ca ingredientele trebuie sa fie in termen de valabilitate???
    Pup fata harnica!

  15. adela says:

    Miha, modereaza comentariile si nu mai publica mizeriile unor nimeni! Nu merita! Stim cu totii ca exista si elemente din astea!

  16. ioana says:

    este cea mai buna reteta . multumesc miha . am o intrebare. pot sa pun crema de cremsnit , inloc de crema de vanilie?

    • Iti cam place sa te joci… :D Este ultimul comentariu pe care ti-l mai aprob… indiferent de tonul pe care il adopti.

      Da, poti folosi crema de cremsnit, ca e acelasi lucru… o crema de vanilie.

      Toate bune!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza […]

Madlene

Madlene

Mod de preparare Madlene: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute. Puneti compozitia […]

Prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine: Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga […]