Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

De Craciun am facut si acesta prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”. E o prajitura simpla si buna si arata bine pe platou, printre alte prajituri de casa ­čśë

Tavalita cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g miere
  • 200 ml lapte
  • 1┬á plic praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Pentru finisat:
  • 200 g nuca de cocos

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”:

Blat:

Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin si cate putin lapte, amestecand mereu. Obtinem un aluat moale, ca o smantana groasa.

Aluatul se toarna într-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pana blatul se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar, il lasam la racit, apoi il taiem cubulete, la marimea dorita.

Intre timp pregatim glazura:

Punem intr-o craticioara, la foc mic, zaharul, cacaoa, laptele si untul. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca si aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Luam cate un cubulet de blat, il dam prin glazura, apoi il tavalim generos prin nuca de cocos.

Pofta buna! ­čśë

Tavalita cu cocos

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]