Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g miere
  • 200 ml lapte
  • 1  plic praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Pentru finisat:
  • 200 g nuca de cocos

Mod de preparare

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”:

Blat:

Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin si cate putin lapte, amestecand mereu. Obtinem un aluat moale, ca o smantana groasa.

Aluatul se toarna într-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pana blatul se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar, il lasam la racit, apoi il taiem cubulete, la marimea dorita.

Intre timp pregatim glazura:

Punem intr-o craticioara, la foc mic, zaharul, cacaoa, laptele si untul. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca si aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Luam cate un cubulet de blat, il dam prin glazura, apoi il tavalim generos prin nuca de cocos.

Pofta buna! 😉

Tavalita cu cocos

Tags: , , , , , , ,

4 Comments

  1. Cred ca e o prajitura minunata pentru iubitorii de cocos!

  2. Mony says:

    Am facut astazi a iesit foarte buna

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]