Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

De Craciun am facut si acesta prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”. E o prajitura simpla si buna si arata bine pe platou, printre alte prajituri de casa 😉

Tavalita cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g miere
  • 200 ml lapte
  • 1  plic praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Pentru finisat:
  • 200 g nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”:

Blat:

Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin si cate putin lapte, amestecand mereu. Obtinem un aluat moale, ca o smantana groasa.

Aluatul se toarna într-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pana blatul se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar, il lasam la racit, apoi il taiem cubulete, la marimea dorita.

Intre timp pregatim glazura:

Punem intr-o craticioara, la foc mic, zaharul, cacaoa, laptele si untul. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca si aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Luam cate un cubulet de blat, il dam prin glazura, apoi il tavalim generos prin nuca de cocos.

Pofta buna! 😉

Tavalita cu cocos

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Cred ca e o prajitura minunata pentru iubitorii de cocos!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]