Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

De Craciun am facut si acesta prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”. E o prajitura simpla si buna si arata bine pe platou, printre alte prajituri de casa 😉

Tavalita cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g miere
  • 200 ml lapte
  • 1  plic praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Pentru finisat:
  • 200 g nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”:

Blat:

Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin si cate putin lapte, amestecand mereu. Obtinem un aluat moale, ca o smantana groasa.

Aluatul se toarna într-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pana blatul se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar, il lasam la racit, apoi il taiem cubulete, la marimea dorita.

Intre timp pregatim glazura:

Punem intr-o craticioara, la foc mic, zaharul, cacaoa, laptele si untul. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca si aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Luam cate un cubulet de blat, il dam prin glazura, apoi il tavalim generos prin nuca de cocos.

Pofta buna! 😉

Tavalita cu cocos

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *