Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Aveam in gand aceasta reteta de prajitura de mai multa vreme, dar de fiecare data ma „impiedicam” de cate un motiv numai bun sa o aman. Unul dintre ele era si lenea :)))) de a taia merele cubulete. Asa ca, Salad Chef Smart a picat la fix pentru a face treaba asta ­čśë

Rezultatul este… spectaculos. De bun! ­čÖé

Prajitura cu mere in caramel

Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru merele caramelizate:
  • 4-5 mere medii ca marime
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingura amidon
loading...

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate:

Mere caramelizate:

Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar.

Mere

Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul.

Mere taiate pentru prajitura

Intr-un vas incapator se caramelizeaza zaharul. Cand a devenit lichid se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga merele si se fierb cateva minute, pana merele se inmoaie putin, timp in care isi vor lasa destul de multa zeama. Punem amidonul (in ploaie) peste mere si omogenizam. Mai lasam putin pe foc, pana caramelul se ingroasa putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Mere caramelizate

Blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta. Se scoate tava, se repartizeaza uniform merele caramelizate si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Preparare prajitura cu mere caramelizate

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se portioneaza dupa ce se raceste.

Prajitura turnata cu mere in caramel

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Minunata prajitura, felicitari!

  2. Valentina says:

    Eu nu am nici amidon dar nici praf de copt .as putea inlocuii cu ceva

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]