Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu mere

Reteta Prajitura turnata cu mere

Prajitura cu mere rase

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru compozitia de mere avem nevoie de:
  • 3 mere Golden
  • 3 mere Ionatan
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
loading...

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere:

Merele se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se lasa la racit pana este gata aluatul.

Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare, pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul, vanilia, uleiul treptat ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Iese o compozitie mai groasa decat cea de clatite.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa acest interval de timp se scoate tava, se repartizeaza uniform merele calite si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Se taie rece.

Prajitura cu mere calite

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Woaaaa, ce bine arata!

  2. Foarte faina ti-a iesit!

  3. Super bine arata trebuie sa o incerc ca nu am reteta de prajitura cu mere cu foaie cu praf de copt , merci de reteta.
    Daca nu te deranjeaja as vrea sa te trec pe lista blogurilor pe care le urmaresc pe blogul meu http://bucataria-sylviei.ro/ vroiam sa iti scriu de ceva vreme dar nu am reusit. Esti minunata cu ce retete ai, felicitari !

  4. Sunt foarte bucuroasa caci am descoperit prajitura cu mere pe care o faceam eleva fiind si care imi placea tare mult. Dar in timp am pierdut reteta. O voi face la acest sfarsit de saptamana. Foarte bune retetele si bine explicate.Tot in aceste zile voi incerca si pastravul in bacon. Arata toate asa de bine ca mi-e greu sa le asez in rand .. as vrea sa le fac pe toate deodata. Felicitari Miha !

  5. Multumesc tare mult Geta de aprecieri! Ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele! Te mai astept! 🙂

  6. MULTUMESC PENTRU TOATE RETETELE PE CARE NI LE OFERI! AM FACUT ASTAZI PRAJITURA SI A IESIT SUPER .SI UNDE MAI PUI CA ESTE SI ASA DE SIMPLA!MULTUMESC!

  7. Luk, ma bucur tare mult ca v-a placut prajitura. Este intr-adevar delicioasa si foarte usor de facut!

    Cu placere te mai astept si alta data! 🙂

  8. Ce bine arata…, am mai vazuto si alte dati prin altre bloguri si voiam sa o fac si eu dar pina acum nu am facuto. Am vazut reteta pe FB si am venit sa o vad mai bine este delicioasa. Complimenti pentru blog este tare interesant.

  9. Delia says:

    Foarte buna,am facut_o de multe ori,iar in seara asta o fac din nou pentru o prietena care o prefera!multumesc pentru toate retetele si un sfarsit de saptamana cat mai placut!

  10. Delia says:

    Foarte buna,am facut_o de multe ori,felicitri!

  11. Pingback: Prajitura turnata cu gem si nuca

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]