Fursecuri / Retete de prajituri

Prajiturele cu ciocolata si migdale

De cand a inceput scoala am inceput si eu sa experimentez diverse combinatii pentru a obtine biscuiti deliciosi, numai buni pentru pauza de masa. Aceste prajiturele cu ciocolata si migdale sunt bune si de-o rontaiala langa cafeaua lu’ mami. Parol! :)))

Fursecuri cu unt si bucati de ciocolata

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 30 g migdale macinate
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajiturele cu ciocolata si migdale:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine bine.

Separat amestecam faina cu migdalele macinate, un praf de sare, praful de copt si ciocolata taiata bucatele cu cutitul. Incorporam amestecul in crema de unt si omogenizam.

Compozitia va fi destul de moale si lipicioasa, dar dupa cateva ore (cu cat mai multe cu atat mai bine) de stat la frigider se va intari considerabil.

Rupem bucati din aluat, formam bilute si care le aplatizam usor cu mana si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.

Biscuiti cu ciocolata

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute, pana biscuitii incep sa se rumenesca usor deasupra. Se scot cu grija de pe hartia de copt si se pun pe un gratar la racit.

Cat sunt calzi sunt moi, dar dupa ce se racesc se intaresc si devin crocanti.

biscuiti-cu-ciocolata-si-migdale-3

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Eu vreau cu nessquik :)merge?!

  2. deci, vin la cafea? :))

  3. Si eu credeam ca sunt singura care s-a apucat de prajiturele asa devreme 🙂

  4. cookiessssss !!! cu lapte sau cico eu le vreau pe toate 😉 pupici

  5. Chiar bune ar fi pentru lapticul de dimineata!Notat!

  6. Buni si vad ca foarte rapid de facut,ma tenteaza sa-i incerc si eu si mai ales sa deschid cuptorul seara si sa simt aroma de ceva dulce… Deci o idee foarte delicioasa!!!
    Pupici si o seara placuta!!!

  7. Arunca si la mine vreo doi, ca ma duc sa incalzesc cafeaua… Acum recunoaste ca i-ai papat tu linga cafeluta, ca la motata mea de exemplu, ii curat un mar si i-l tai felii pentru la scoala, altfel risc ca nu maninca nimic la prinz si se intoarce la lectii cu burtica goala…

  8. Azizule drag… poi daca nu vrei cafea iti dau laptic. :))

  9. Alice…deci… :)) ti-am zis ca esti binevenita oricand. 😉 Pup!

  10. Mihaela, sub pretextul ca a inceput scoala, facem antrenament pentru Mos Craciun. :)))

  11. Anto, chiar pe toate? :))) Pup!

  12. Teo, pupici! Ma bucur ca-ti plac!

  13. Pupici Petronela! Sa-mi pui si mie deoparte 2 prajiturele. :))

  14. Cuscra, dar tu ai o domnisoara care tine la silueta. :))

  15. Felicia, poti reduce cantitatea de zahar, dupa cum vrei, fara a inlocui cu altceva. Nici noi nu preferam chestiile foarte dulci, iar la acesti biscuiti gustul mi se pare echilibrat. Dar tu stii mai bine cat de dulce iti place. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]