Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui cu sos de rosii si miere

loading...

* 1/2 piept de pui si 2 aripioare
* 1 ceapa mare
* 3 catei usturoi
* 400 g rosii decojite din conserva
* 1 lingura miere
* 100 g masline
* 1 pahar de vin alb
* patrunjel verde
* cimbru
* sare si piper

Ceapa tocata marunt si carnea se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline.

Cand ceapa a devenit sticloasa, iar carnea nu mai este rosie se adauga rosiile date prin blender sau taiate cubulete, in functie de preferinta fiecaruia.

Se adauga vinul si putina apa, daca mai este nevoie, atat cat sa fie carnea acoperita. Se aduce la fierbere, apoi se adauga mierea si cimbrul. Se potriveste gustul de sare si piper.

Cand sosul incepe sa scada se pun maslinele si se fierbe in continuare. Aproape de final se pune usturoiul pisat si patrunjelul tocat.

Se serveste cald cu garnitura de piure de cartofi sau orez fiert.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. trebuie sa fie tare gustos.si eu fac ceva asemanator,daar miere nu am folosit.

  2. Panseluta, data viitoare sa pui si putina miere, sa vezi ce bun va fi. 😉

  3. Miha,arata tare bine!Eu miere folosesc la aripioare picante….asa nu am facut,dar cred ca are un gust grozav!
    O duminica minunata iti doresc!

  4. gustos…trebuie sa incerc si eu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]