Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

Foarte rar se intampla sa postez in week-end, dar astazi am stat mai mult in casa, pentru ca am facut dulceata de cirese. Daaa…sunt foarte mandra de mine :))) dar la anu’ nu mai fac. :))) Asa ca intr-o pauza de scos samburi (ufff, ce munca grea! :)) ) mai postez o reteta, poate va dau vreo idee pentru pranzul de maine… pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 4 cartofi medii
  • sare si piper
  • chilli iute
  • Pentru sosul de mustar:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mustar dijonez
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
loading...

Mod de preparare Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar:

Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor ca la maioneza. Se incorporeaza apoi mustarul si cimbrul.

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase pe care le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Asezam deasupra pulpele de pui, apoi turnam deasupra sosul de mustar, cat mai uniform posibil.

Pulpe de pui cu sos de mustar

Acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Aproape de sfarsit, cu 10-15 minute inainte, descoperim vasul si lasam carnea sa se rumeneasca frumos.

Delicios!

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Subscriu la simplu …plus yummmy!

    In plus vin cu un reminder la Provocarea Dulce Romanie.. 😉 Mi-ar face o mare placere participarea ta ! pupici si o seara excelenta !

  2. Miha, modul simlu in care explici o reteta, plus fotografia care intotdeauna reda cat de apetisant poate fi rezultatul, m-au facut sa-mi fac abonament pe blogul tau, sa nu ratez nimic de acum incolo :). Felicitari!

  3. Anto, multumesc!
    Multumesc si de reminder. Nu te-am uitat sa stii. Zilele astea am facut dulceata de cirese si inghetata cu cirese amare cu gandul la tine si la provocarea ta. :)))
    Pup cu drag!

  4. Foarte buna fripturica! Este printre preferatele sotului meu! Multumim frumos pentru reteta!

    Izabela

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *