Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

Foarte rar se intampla sa postez in week-end, dar astazi am stat mai mult in casa, pentru ca am facut dulceata de cirese. Daaa…sunt foarte mandra de mine :))) dar la anu’ nu mai fac. :))) Asa ca intr-o pauza de scos samburi (ufff, ce munca grea! :)) ) mai postez o reteta, poate va dau vreo idee pentru pranzul de maine.

4 pulpe de pui
4 cartofi medii
sare si piper
chilli iute

Pentru sosul de mustar:

4 linguri ulei de masline
2 linguri mustar dijonez
1/2 capatana usturoi
1 lingurita cimbru uscat
sare

Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor ca la maioneza. Se incorporeaza apoi mustarul si cimbrul.

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase pe care le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Asezam deasupra pulpele de pui, apoi turnam deasupra sosul de mustar, cat mai uniform posibil.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Aproape de sfarsit, cu 10-15 minute inainte, descoperim vasul si lasam carnea sa se rumeneasca frumos.

Delicios!

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Simplu si rapid, si zilele astea calduroase nu te lasa sa faci nimic elaborat, asa ca mancarica ta suna perfect! Weekend placut!

  2. Subscriu la simplu …plus yummmy!

    In plus vin cu un reminder la Provocarea Dulce Romanie.. 😉 Mi-ar face o mare placere participarea ta ! pupici si o seara excelenta !

  3. Rapid si foarte bun , am facut aripioare cu sos de mustar!O seara placuta!

  4. Ce buuuun!!!

  5. Miha, modul simlu in care explici o reteta, plus fotografia care intotdeauna reda cat de apetisant poate fi rezultatul, m-au facut sa-mi fac abonament pe blogul tau, sa nu ratez nimic de acum incolo :). Felicitari!

  6. Gustos!Ador sosurile de mustar la pui si peste :)
    O duminica frumoasa :*

  7. Yammy!…De nota 20+.

  8. Minunat!!!

  9. Alina, multumesc!
    Eu iti doresc de-acum, o saptamana buna! :*

  10. Anto, multumesc!
    Multumesc si de reminder. Nu te-am uitat sa stii. Zilele astea am facut dulceata de cirese si inghetata cu cirese amare cu gandul la tine si la provocarea ta. :)))
    Pup cu drag!

  11. Adela, bune si aripioarele! Pupici!

  12. Gabi, te astept la masa! 😉 Dar nu prea mult ca se raceste. :)))

  13. Precios Morning, multumesc de aprecieri si ma bucur ca vei mai trece pe aici. :*

  14. Maya, ce e bun e bun! :)))
    Pup si iti doresc o saptamana buna! :*

  15. Multumesc Licuta! :*

  16. Multumesc Ruxy draga! :*

  17. ela says:

    excelenta reteta, rezultatul este divin. multumesc.

  18. Super.. astept retetele cu maaare drag! pupici

  19. Anonymous says:

    Foarte buna fripturica! Este printre preferatele sotului meu! Multumim frumos pentru reteta!

    Izabela

  20. Cu mare drag Izabela. Sa papati sanatosi! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]