Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pulpe de pui cu cartofi si sos de mustar

Foarte rar se intampla sa postez in week-end, dar astazi am stat mai mult in casa, pentru ca am facut dulceata de cirese. Daaa…sunt foarte mandra de mine :))) dar la anu’ nu mai fac. :))) Asa ca intr-o pauza de scos samburi (ufff, ce munca grea! :)) ) mai postez o reteta, poate va dau vreo idee pentru pranzul de maine.

4 pulpe de pui
4 cartofi medii
sare si piper
chilli iute

Pentru sosul de mustar:

4 linguri ulei de masline
2 linguri mustar dijonez
1/2 capatana usturoi
1 lingurita cimbru uscat
sare

Usturoiul se piseaza cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor ca la maioneza. Se incorporeaza apoi mustarul si cimbrul.

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase pe care le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Asezam deasupra pulpele de pui, apoi turnam deasupra sosul de mustar, cat mai uniform posibil.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Aproape de sfarsit, cu 10-15 minute inainte, descoperim vasul si lasam carnea sa se rumeneasca frumos.

Delicios!

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Simplu si rapid, si zilele astea calduroase nu te lasa sa faci nimic elaborat, asa ca mancarica ta suna perfect! Weekend placut!

  2. Subscriu la simplu …plus yummmy!

    In plus vin cu un reminder la Provocarea Dulce Romanie.. ;) Mi-ar face o mare placere participarea ta ! pupici si o seara excelenta !

  3. Rapid si foarte bun , am facut aripioare cu sos de mustar!O seara placuta!

  4. Ce buuuun!!!

  5. Miha, modul simlu in care explici o reteta, plus fotografia care intotdeauna reda cat de apetisant poate fi rezultatul, m-au facut sa-mi fac abonament pe blogul tau, sa nu ratez nimic de acum incolo :). Felicitari!

  6. Gustos!Ador sosurile de mustar la pui si peste :)
    O duminica frumoasa :*

  7. Yammy!…De nota 20+.

  8. Minunat!!!

  9. Alina, multumesc!
    Eu iti doresc de-acum, o saptamana buna! :*

  10. Anto, multumesc!
    Multumesc si de reminder. Nu te-am uitat sa stii. Zilele astea am facut dulceata de cirese si inghetata cu cirese amare cu gandul la tine si la provocarea ta. :)))
    Pup cu drag!

  11. Adela, bune si aripioarele! Pupici!

  12. Gabi, te astept la masa! ;) Dar nu prea mult ca se raceste. :)))

  13. Precios Morning, multumesc de aprecieri si ma bucur ca vei mai trece pe aici. :*

  14. Maya, ce e bun e bun! :)))
    Pup si iti doresc o saptamana buna! :*

  15. Multumesc Licuta! :*

  16. Multumesc Ruxy draga! :*

  17. ela says:

    excelenta reteta, rezultatul este divin. multumesc.

  18. Super.. astept retetele cu maaare drag! pupici

  19. Anonymous says:

    Foarte buna fripturica! Este printre preferatele sotului meu! Multumim frumos pentru reteta!

    Izabela

  20. Cu mare drag Izabela. Sa papati sanatosi! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cartofi Byron

Cartofi Byron

Mod de preparare Cartofi Byron: Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita. Cartofii copti se taie in doua, […]

Cartofi gratinati cu branza

Cartofi gratinati cu branza

Mod de preparare Cartofi gratinati cu branza: Cartofii curatati de coaja se spala si se taie felii subtiri. Se aseaza apoi intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara sare si piper dupa gust si cateva fire de rozmarin. Branza se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se adauga […]

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Mod de preparare Cartofi cu carne si sos Bechamel: Carnea o taiem cubulete, cartofii curatati de coaja ii taiem felii subtirele. Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. […]

Ecrasé de cartofi

Ecrasé de cartofi

Mod de preparare Ecrasé de cartofi: Cartofii bine spalati, dar necuratati de coaja se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie in care am pus 2 linguri cu ulei de masline calim usor ceapa taiata solzisori. Adaugam ardeiul taiat cubulete si mazarea. Adaugam foarte putina apa, atat cat […]