Prajituri / Retete de prajituri

Romburi cu lapte

Flori a facut tort…Laura Sava a facut dreptunghiuri…eu am facut romburi… :)) Mai departe de atat n-am sapat pentru originea acestei retete…:))

Romburi cu lapte

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 g zahar pudra
loading...

Mod de preparare Romburi cu lapte:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

compozitie foi prajitura

Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.

foi pentru prajitura cu crema de lapte

Lasam la racit.

Crema:

Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

prajitura-cu-crema-de-lapte-3

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop obtinut din:

50 ml apa
50 g zahar
2 linguri lichior de ciocolata

Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.

prajitura cu crema de lapte

Prajitura cu crema de lapte

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. arata tare frumos , Miha!
    ia zi-mi,iti place in mod desebit?
    stii de ce intreb?
    pt ca eu am facut tort duminica trecuta dupa reteta asta(plus glazura cu unt si ciocolata) si nu mi-a placut in mod deosebit..nu stiu de ce…

  2. Miha aici e fiecare cu cel doare :))) romburile arata excelent, ma intreb ce va urma :)))) dupa experientele geometrice ale tuturor :))) dar unde-i premiu? tzuc u.

  3. Multumesc tare mult Gabi!

    Da,noua ne-a placut! E adevarat ca nu se compara cu o prajitura cu ciocolata, dar este foarte buna. Eu sigur o voi mai face. 😉 Dar stii cum e…gusturile nu se discuta! :))

    Pup si o saptamana buna!

  4. Claudia, multumesc!

    Premiul e oleaca mai jos. :)))

    Pup!

  5. Miha ce bine arata prajitura ,ma incanta tare si curand am sa o fac si eu.
    O zi buna!

  6. arata mega bine!

  7. AOLEUUU CE POFTA MI-AI FACUT!!!!!!

  8. Sa o faceti si voi fetelor! Se face foarte usor! 🙂

  9. Buna!Arata tare bine prajiturica asta a ta…mai ales ca ii prajitura mea preferata 😀

  10. Mimi, e super buna, e normal sa fie preferata. 🙂
    Si noua ne-a placut tare mult, dar pe primul loc e ciocolata. :))

  11. Buna, buna mi-a iesit. Mi-a plcut tare mult.

  12. Arata super…abia astept s-o incerc si eu

  13. Buna prajiturica Adina. 😉 Chiar de curand am refacut-o. 🙂

  14. Anonymous says:

    buna miha!am fakt aceasta prajitura de cateva ori,dar imi iese crema cam moale si nu stiu de ce,iar atunci cand trb sa amestecam amidonul cu cele doua linguri de zah si laptele nu imi iese o compoz omogena ci imi iese o compoz lichida oare sa fie din cauza asta.imi place foarte mult site-ul tau.te rog sa imi spui ce nu este in regula.merci mult de tot pup

  15. La inceput, asa este, compozitia este lichida. M-am referit la faptul ca e omogena, adica fara cocoloase. Acest amestec se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, ca o budinca (vezi foto) O lasi la racit, timp in care se va intari considerabil. Amestecata apoi cu unt, va capata consistenta potrivita.
    Daca a iesit prea moale, probabil ca n-ai fiert suficient budinca.

  16. Anonymous says:

    ITI MULTUMESC MULT DE TOT MIHA PUPICI

  17. Cu drag! 🙂

  18. fff buna!!! e una din preferate, doar ca eu insiropez cu lichior amaretto si ii da un gust absolut delicios!!! chiar azi tb sa o refac doar putin mai schimbata si sub forma de tort: crema va deveni o crema de cocos si cu jeleu de fragute! te pup si felicitari pt blog!

  19. Alina, multumesc frumos!
    Am facut si eu sub forma de tort si arata foarte bine. 😉 Ideea ta de insiropare cu Amaretto este super! Bravo!

    Pup si week-end frumos!

  20. Anonymous says:

    eu am adaugat lamaie pare mai „usoara”.
    Dar am incercat si cu visine din compot si insiropata cu suc de visine+estnta rom , si e….delicioasa

  21. O idee excelenta! 😉

  22. Simona says:

    Foarte foarte buna aceasta prajitura felicitari pentru reteta

  23. eu acuma al fac sper sa fie asa de bun precum si arata

  24. Buna
    Am incercat aceasta reteta, insa nu a iesit nici pe departe. Cu crema nu am intampinat probleme, insa blatul a iesit maximum pentru doua foi intr-o tava cu dimensiunile acelea (si foi foarte subtiri, nu gluma
    Poate fi de la faina? sau ai idee din ce cauza a iesit asa putin blat? Gramajele le-am respectat cu atentie
    In rest, multe multe felicitari pentru ca imparti cu toata lumea experientele tale culinare, si Sarbatori fericite!

    • Foile sunt intradevar foi subtiri. Compozitia pentru blat este subtire si se poate intinde cu usurinta in 3 parti. Nu stiu de ce la tine a iesit putin blat…posibil sa fi fost ouale mai mici… E multa vreme de cand am facut prajitura asta, prea multe detalii nu-mi aduc aminte, dar promit sa o refac curand si sa revin asupra retetei daca este cazul.

      Multumesc de vizita si aprecieri. Sarbatori cu bucurie! >:D<

  25. Daiana says:

    La prajitura asta untul trebuie sarat sau nu ?? Se poate folosi si ciocolata neagra??

    • Se foloseste unt ce se gaseste la noi in comert, de 65 sau 80% grasimi. Se poate folosi si ciocolata neagra daca iti place mai mult 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]