Aluat dulce / Retete de prajituri

Rotocol cu branza

loading...

* Pentru aluat:

* 1 ou
* 100 g smantana
* 100 ml apa
* 1 lingurita sare
* 400 g faina


Acest tip de aluat l-am folosit si la Placintelele cu branza. Atunci am folosit un alt tip de faina si doar 350 g, acum au intrat 400. De preferat ar fi sa puneti faina treptat si vedeti daca mai trebuie sau nu, in functie de cum o „cere” aluatul.

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 2 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans. Rulourile astfel obtinute se ruleaza formand o spirala, se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

* Pentru umplutura:

* 500 g branza
* 2 oua
* 100 g zahar
* esenta de vanilie

Branza de vaci se amesteca cu zahar, esenta de vanilie si oua. Se omogenizeaza si se imparte in 2.

* In plus:

* ~ 60 g unt moale pentru uns aluatul
* 50 g smantana pentru uns rotocolul

Cele 2 rotocoale se scot de la frigider si se intind cu sucitorul pe masa usor infainata, in foaie subtire. Se unge cu crema de branza si se ruleaza strans.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cele 2 rulouri de jur imprejur, formand o spirala mai mare. Se unge cu smantana si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un platou. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Se poate face un singur rulou, fara a mai imparti aluatul in 2. Mie mi s-a parut a fi cam greu de manevrat, asa ca am preferat varianta mai usoara. 🙂

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Que aspecto más delicioso tiene tu receta.

    Saludos

  2. Ce bine arata !!! Vreau si eu o bucatica, ca aici nu am brinzica… of, of…

  3. Cse bunatate os so fac si eu

  4. Eu am niste telemea de oaie in frigi’…merge?

  5. ce bine arata ! si pare atat de simplu !

  6. Multumesc Jose Manuel! Saludos 🙂

  7. Cuscra, cu drag ti-as da o placinta intreaga daca as putea! 🙂 Pupici!

  8. Multumesc Bianka!
    Sper sa-ti placa la fel de mult cum ne-a placut si noua.

  9. Liana, merge si cu telemea, desigur. Cu putina smantana si marar…mmm…o bunatate! 🙂

  10. Multumesc Pansy, draga mea!

  11. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  12. Arata foarte bine si nici nu pare greu de realizat. Notat! O seara minunata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]