Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema caramel

Va povesteam la rulada cu ganache de ciocolata cum am copt doua foi pentru o alta prajitura de casa. Azi o sa va arat ce-am facut cu al doilea blat. Evident, tot o rulada… de aceasta data cu crema caramel, atat de buna incat o sa infuleci pe nerasuflate macar doua felii. Cum de unde stiu? Stiu, pentru ca asa am facut si eu! :)))

Rulada cu crema caramel

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 125 g mascarpone

Mod de preparare Rulada cu crema caramel:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

  • blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Punem deasupra o folie alimentara si dam la rece pana budinca se raceste foarte bine.

In budinca bine racita incorporam mascarponele, mixand energic pana la omogenizare.

Punem crema caramel in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu caramel si mascarpone

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Delicioasa! Daca are caramel inseamna ca e pentru mine. Imi place mult cum ai facut crema caramel, mascarpone cred ca o face si mai buna. Te pup!

  2. Eu nu reusesc sa fac crema, de ce spumeaza laptele cand pun amidonu cu retul de lapte???

    • Laptele face spuma cand se infierbanta. Amesteca energic si continuu, indata dupa ce se formeaza spuma trebuie sa se intareasca

  3. Mariana says:

    Buna…am facut blatul…a iesit ok…dar care e motivul pentru care se rupe tot blatul cand incep sa rulez??

  4. Kriss says:

    Pot folosi faina in loc de amidon?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu visine si ciocolata alba

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba: Vom prepara mai intai crema de ciocolata: Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se […]

Tort Ecler

Tort Ecler

Mod de preparare Tort Ecler: Baza tortului si coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]