Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de branza si scortisoara

Tare mi-as fi dorit acum cateva zile sa mananc macar o bucatica mica mica de Brownies Cappucino. Dar cum prajitura trebuie sa-si pastreze totusi rangul de „regina a sarbatorilor” :))) am amanat-o pana la Craciun. Cu siguranta nu va lipsi de pe masa festiva, alaturi de alte prajiturele pregatite pentru Mos. 🙂

Si ia sa vedeti voi ce-am facut… :)))

Rulada cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema de branza si scortisoara:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.

Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.  

Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator. 

Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.

Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu ciocolata si crema de branza cu scortisoara

rulada cu crema de branza si scortisoara

Cu aceasta prajitura voi participa la concursul organizat de Isabela . Multumesc Isa de invitatie.

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

37 Comentarii

  1. Foarte frumoasa, aromata si desigur extrem de guuuuustoasa!!! Bravo!

  2. AAAAH!!!!:)))

  3. Văăăleu!!!!!!!!! Vreau și eu… măcar o feliuță. Arată super!

  4. Ce bine arata!!!!imi place tare mult lingurita, am remarcat-o in mai multe poze, e superba!!!!pup :*

  5. Te vreau!!! :))Cred ca a fost tare buna rulada!!!! Arata super bine!

  6. Delicioasa! Si arata si tare dragalasa!

  7. delicioasa rulada , vreau si eu !!!

  8. Mersi de participare 🙂

  9. Super buna si apetisanta!!!Pupici!

  10. Multumesc frumos dragelor! :*

  11. ce aromata si aratoase este rulada ta!

  12. Minunat arata!!

  13. tu precis ai o fabrica de ciocolata:)) lasa-ma, te rog,sa ma alatur si eu Aaah -Uuuuh-urilor. superba!

  14. buna,buna si aromata si cu aspect dar mai ales ciocolatoasa ceea ce-mi place;bravo!!

  15. Ce mi-as dori sa savurez o bucatica.

  16. Arata foarte bine! Cu ce a sputea inlocui plicul de creme ole, deoarece in zona unde locuiesc nu gasesc asa ceva?

  17. Buna !Arata minunat!super kiar!As putea inlocui plicul ole cu plic de budinca ?

  18. Raluka, poti inlocui si cu budinca, dar nu va mai avea aceeasi textura, acelasi gust. Cred ca va iesi ca un blat „normal” de rulada.
    Daca nu ai Crem Ole, poti folosi orice alt praf de budinca ce se prepara la rece.

  19. Ioana, mii de scuze ca am intarziat cu raspunsul.

    Poti inlocui cu orice alt fel de budinca ce se prepara la rece.

  20. Buna !IN locul branzei almette pot pune ricotta?Va pup!

  21. Raluka, n-am folosit niciodata ricotta, dar cred ca poti folosi, caci pana la urma e tot o crema fina de branza. 😉

  22. Almette am vrut sa iau dar nu am vazut la Real akuma am venit de acolo pt ca vreau maine sa fac aceasta rulada!ricotta am luat ca era la reducere..

  23. NINA says:

    Buna draga MIHA,am o nelamurire,si anume daca in blat nu se adauga si faina.mersi

  24. Nina, nu se pune deloc faina, doar plicul de Creme Ole. 😉

  25. Da, arata spectaculos si nu cred ca am mai mancat asa ceva pana acum

  26. Roxana, zic eu ca e o prajitura ce merita incercata. 😉

  27. Ai niste maini minunate pentru porajituri:)
    Privesc, privesc si inghit in sec…

    Deaga Miha, iti multumesc pentru urare, iti urez si eu la multi ani si multa inspiratie, ca sa ne inveti si pe noi:)
    Te pup.

  28. Multumesc Daniela! :*

  29. curt ioana says:

    tocmai am facut aceasta rulada ce sa va zic este DEMENTIALA am facut o mica schimbare la blat nu am gasit crem ole si am bagat crema cu gust de trufe tot de la Dr Qetker si a iesit superrrrr buna

  30. Ioana, ma bucur tare mult ca ti-a placut!

    Buna si ideea ta cu crema cu gust de trufe! 😉

  31. silvia says:

    Am facut rulada asta de cateva ori deja. Este foarte apreciata de ai mei. Multumesc mult ca impartasesti cu noi retetele tale. Urmaresc cu mare drag postarile tale. Te pup.

  32. jeni says:

    Mai Doamna scumpa ce mai bucurat cu prajiturile si retele care leai postat !Sint foarte faine si cred si f bune !o sa le fac fara doar si poate!

  33. cata says:

    foarte buna rulada si foarte simplu de facut. recomand

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]