Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema si fructe

Reteta de Rulada cu crema si fructe este una dintre cele mai simple retete, la care apelez ori de cate ori vreau sa fac ceva rapid si bun. Chiar daca a doua zi se taie cel mai bine, e buna de mancat si in maxim 1 ora. Mai ales daca ai prieteni veniti in vizita la cafea ­čśë

Rulada cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • fructe la alegere (eu am folosit mandarine)
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema si fructe:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute.Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa si incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Fructele se taie cubulete si se lasa sa se scurga de excesul de suc.

Blatul se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada, presaram fructe deasupra si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. stefy says:

    un desert simplu dar tare gustos!

  2. Flory says:

    Cu ce pot înlocui crema de brânză Almette?

  3. nu stiu de unde le scotateti doamna dar sunt foarte bine puse la punct si ies excelent

  4. sveduneac gheorghe says:

    sunt de o delicatete rara

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]