Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ganache de ciocolata

Dupa ce am facut prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni am prins elan la facut prajituri cu foi 😉 Si avem in plan sa fac o prajitura cu ciocolata (preferata mea) si crema de caramel (preferata copiilor) Numai ca in timp ce eram in focul pregatirilor s-a anuntat o prietena in vizita. Nu aveam cum sa ma incadrez in timp si sa termin prajitura ce-o aveam in plan, asa ca am incercat, asa intr-o doara, unul dintre blaturi sa vad daca se ruleaza bine chiar daca se racise. Atat de frumos s-a rulat, fara sa se rupa, incat am zis „asta e! Fac rulada cu ganache de ciocolata” 😉

Rulada cu crema de ciocolata

Felie de rulada cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Rulada cu ganache de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

  • blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema ganache de ciocolata se intinde uniform peste blat, apoi se ruleaza. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada ded cacao cu crema de ciocolata

Rulada simpla cu crema de ciocolata

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. aurelia says:

    dar blatul se vede maro, mihalis! ai pus cacao cumva in el?
    calde salutari, aurelia

  2. Diana says:

    Doamne , cat de bine arata … mmmmmmmm

  3. paul maxim says:

    Crama ganache se mixează când este rece si întărită?

  4. O reteta usor simpla si usor de preparat. Eu am sa elimin cacao din compozitia blatului pentru a avea un contrast intre umplutura si blat :)!

  5. o sa fac si eu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]