Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem de capsuni si frisca

Rulada cu gem de capsuni si frisca, o reteta pentru atunci cand vreti ceva dulce si nu aveti prea mult timp la dispozitie 😉

Rulada cu gem

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 4 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • * gem de capsuni
  • * 100 ml frisca
loading...

Mod de preparare  Rulada cu gem de capsuni si frisca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.
  • Daca albusurile sunt batute atat cat trebuie galbenusurile vor ramane deasupra.

Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza. Se lasa sa se racoreasca si se unge cu un strat subtire cu gem de capsuni.

Rulada simpla cu gem si frisca

Deasupra stratului de gem se pune un altul de frisca batuta, dupa care se ruleaza.

Rulada cu gem de capsuni

Se pune pe un platou si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Felie de rulada cu gem de capsuni si frisca

Dulciuri fel de fel

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Te han quedado autenticos. Se ven deliciosos. Saludos

  2. foarte gustos

  3. veronica says:

    AM FACUT RULADA CU CAPSUNI SI A AVUT SUCCES. VA MULTUMIM. !!!!!!!!!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]