Rulada cu gem de capsuni si frisca

Rulada cu gem de capsuni si frisca, o reteta pentru atunci cand vreti ceva dulce si nu aveti prea mult timp la dispozitie ­čśë

Rulada cu gem

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 4 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • * gem de capsuni
  • * 100 ml frisca
loading...

Mod de preparare  Rulada cu gem de capsuni si frisca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.
  • Daca albusurile sunt batute atat cat trebuie galbenusurile vor ramane deasupra.

Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza. Se lasa sa se racoreasca si se unge cu un strat subtire cu gem de capsuni.

Rulada simpla cu gem si frisca

Deasupra stratului de gem se pune un altul de frisca batuta, dupa care se ruleaza.

Rulada cu gem de capsuni

Se pune pe un platou si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Felie de rulada cu gem de capsuni si frisca

Dulciuri fel de fel

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *