Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem de capsuni si frisca

Felie de rulada cu gem de capsuni si frisca

Rulada cu gem de capsuni si frisca, o reteta pentru atunci cand vreti ceva dulce si nu aveti prea mult timp la dispozitie 😉

Rulada cu gem

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 4 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • * gem de capsuni
  • * 100 ml frisca
loading...

Mod de preparare  Rulada cu gem de capsuni si frisca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.
  • Daca albusurile sunt batute atat cat trebuie galbenusurile vor ramane deasupra.

Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza. Se lasa sa se racoreasca si se unge cu un strat subtire cu gem de capsuni.

Rulada simpla cu gem si frisca

Deasupra stratului de gem se pune un altul de frisca batuta, dupa care se ruleaza.

Rulada cu gem de capsuni

Se pune pe un platou si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Felie de rulada cu gem de capsuni si frisca

Dulciuri fel de fel

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Te han quedado autenticos. Se ven deliciosos. Saludos

  2. foarte gustos

  3. veronica says:

    AM FACUT RULADA CU CAPSUNI SI A AVUT SUCCES. VA MULTUMIM. !!!!!!!!!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]