Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem de capsuni si frisca

Rulada cu gem de capsuni si frisca, o reteta pentru atunci cand vreti ceva dulce si nu aveti prea mult timp la dispozitie 😉

Rulada cu gem

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 4 linguri faina
  • * esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • * gem de capsuni
  • * 100 ml frisca
loading...

Mod de preparare  Rulada cu gem de capsuni si frisca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.
  • Daca albusurile sunt batute atat cat trebuie galbenusurile vor ramane deasupra.

Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza. Se lasa sa se racoreasca si se unge cu un strat subtire cu gem de capsuni.

Rulada simpla cu gem si frisca

Deasupra stratului de gem se pune un altul de frisca batuta, dupa care se ruleaza.

Rulada cu gem de capsuni

Se pune pe un platou si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Felie de rulada cu gem de capsuni si frisca

Dulciuri fel de fel

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Te han quedado autenticos. Se ven deliciosos. Saludos

  2. foarte gustos

  3. veronica says:

    AM FACUT RULADA CU CAPSUNI SI A AVUT SUCCES. VA MULTUMIM. !!!!!!!!!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]