Retete de prajituri / Rulade

Rulada de bezea cu crema de ciocolata

Reteta Rulada de bezea cu ciocolata

Rulda de bezea cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 5 albusuri
  • * 250 g zahar
  • * 50 g nuca de cocos
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 1 plic Crem Ole Dr Oetcher
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 150 ml lapte
loading...

Mod de preparare Rulada de bezea cu crema de ciocolata:

Blat de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face „turturi” in momentul in care scoatem paleta mixerului. La sfarsit incorporam usor nuca de cocos, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se da focul la mic si cu usa cuptorului deschisa si se mai lasa in jur de 1 ora – 1 ora si jumatate.

Cum se face blatul de bezea

Crema:

Frisca se amesteca cu lapte, apoi se pune praful de budinca. Se mixeaza cateva minute pana se intareste. Se da la rece pana este gata blatul.

Blatul se rastoarna pe o hartie de copt presarata cu zahar. Se ruleaza usor. Blatul va crapa din loc in loc, dar nu este nici o problema, acesta este tot farmecul. Dupa cateva minute se deruleaza, se unge cu crema si se ruleaza din nou.

Se da la frigider pentru 1 ora, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Rulada cu blat de bezea

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. oohh my goodness, a first I thought it was ice cream lol, it looks great!!

  2. Cred ca se topeste in gura.

  3. Poate fi foarte bun

  4. Anonymous says:

    Arata extraordinar!Oare ce as putea folosi in loc de Crem Ole?Merge cu cacao?Sau cu o crema cu frisca si ciocolata ca aceea de trufe?
    Multumesc!Cristiana

  5. Cristiana, cu crema de ciocolata cred ca va bestiala. Hmmm…ce pofta mi-ai facut! :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]