Retete de prajituri / Rulade

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Atunci cand ai in dulapul de la bucatarie prea multi biscuiti si nu stii ce sa faci cu ei… atunci cand vrei un desert fara coacere… atunci cand vrei ceva dulce si bun, dar fara prea multa treaba de facut… iti recomand din tot sufletul sa faci aceasta rulada de biscuiti cu nuca de cocos 😉

rulada de biscuiti

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
  • cca 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • ~50 g fulgi de nuca de cocos
  • 2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
  • nuca de cocos pentru finisat
loading...

Mod de preparare Rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Biscuitii se macina fin, dar e ok sa ramana si bucatele mai mari. Se adauga cacaoa si se amesteca bine.

Punem apoi crema de ciocolata, putina esenta de rom si lapte putin cate putin pana obtinem o compozitie legata.

In functie de biscuitii folositi s-ar putea sa difere cantitatea de lapte. Puneti putin cate putin, pana obtineti o compozitie legata si omogena, nesfaramicioasa.

Compozitia de biscuiti o punem pe o bucata de folie alimentara si o intindem cu mana in strat uniform, de cca 0.5 cm grosime.

Pentru a o putea intinde cu usurinta presarati deasupra niste pesmet de biscuiti.

Umplutura:

Untul si ciocolata se topesc la foc mic sau pe baie de aburi. Dam deoparte, lasam sa se raceasca apoi mixam cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa. In crema de unt incorporam si nuca de cocos.

Crema cu nuca de cocos se intinde in strat uniform peste blatul de biscuiti, apoi se ruleaza blatul cat mai strans posibil, ajutandu-ne de folia alimentara. Rulada o invelim intr-o alta bucata de folie alimentara peste care am presarat un strat uniform de fulgi de nuca de cocos. Strangem bine folia la capete si dam rulada la rece pana se intareste bine si poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

rulada de biscuiti cu crema de unt

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]