Retete de prajituri / Rulade

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Atunci cand ai in dulapul de la bucatarie prea multi biscuiti si nu stii ce sa faci cu ei… atunci cand vrei un desert fara coacere… atunci cand vrei ceva dulce si bun, dar fara prea multa treaba de facut… iti recomand din tot sufletul sa faci aceasta rulada de biscuiti cu nuca de cocos ­čśë

rulada de biscuiti

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
  • cca 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • ~50 g fulgi de nuca de cocos
  • 2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
  • nuca de cocos pentru finisat

Mod de preparare Rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Biscuitii se macina fin, dar e ok sa ramana si bucatele mai mari. Se adauga cacaoa si se amesteca bine.

Punem apoi crema de ciocolata, putina esenta de rom si lapte putin cate putin pana obtinem o compozitie legata.

In functie de biscuitii folositi s-ar putea sa difere cantitatea de lapte. Puneti putin cate putin, pana obtineti o compozitie legata si omogena, nesfaramicioasa.

Compozitia de biscuiti o punem pe o bucata de folie alimentara si o intindem cu mana in strat uniform, de cca 0.5 cm grosime.

Pentru a o putea intinde cu usurinta presarati deasupra niste pesmet de biscuiti.

Umplutura:

Untul si ciocolata se topesc la foc mic sau pe baie de aburi. Dam deoparte, lasam sa se raceasca apoi mixam cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa. In crema de unt incorporam si nuca de cocos.

Crema cu nuca de cocos se intinde in strat uniform peste blatul de biscuiti, apoi se ruleaza blatul cat mai strans posibil, ajutandu-ne de folia alimentara. Rulada o invelim intr-o alta bucata de folie alimentara peste care am presarat un strat uniform de fulgi de nuca de cocos. Strangem bine folia la capete si dam rulada la rece pana se intareste bine si poate fi portionata.

Pofta buna! ­čśë

rulada de biscuiti cu crema de unt

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Rulada cu visine si ciocolata alba

Rulada cu visine si ciocolata alba

Mod de preparare Rulada cu visine si ciocolata alba: Vom prepara mai intai crema de ciocolata: Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic si fara a da in clocot se fierbe pana ciocolata se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se […]

Tort Ecler

Tort Ecler

Mod de preparare Tort Ecler: Baza tortului si coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]