Retete de prajituri / Rulade

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

rulada de biscuiti cu crema de unt

Atunci cand ai in dulapul de la bucatarie prea multi biscuiti si nu stii ce sa faci cu ei… atunci cand vrei un desert fara coacere… atunci cand vrei ceva dulce si bun, dar fara prea multa treaba de facut… iti recomand din tot sufletul sa faci aceasta rulada de biscuiti cu nuca de cocos 😉

rulada de biscuiti

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
  • cca 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • ~50 g fulgi de nuca de cocos
  • 2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
  • nuca de cocos pentru finisat
loading...

Mod de preparare Rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Biscuitii se macina fin, dar e ok sa ramana si bucatele mai mari. Se adauga cacaoa si se amesteca bine.

Punem apoi crema de ciocolata, putina esenta de rom si lapte putin cate putin pana obtinem o compozitie legata.

In functie de biscuitii folositi s-ar putea sa difere cantitatea de lapte. Puneti putin cate putin, pana obtineti o compozitie legata si omogena, nesfaramicioasa.

Compozitia de biscuiti o punem pe o bucata de folie alimentara si o intindem cu mana in strat uniform, de cca 0.5 cm grosime.

Pentru a o putea intinde cu usurinta presarati deasupra niste pesmet de biscuiti.

Umplutura:

Untul si ciocolata se topesc la foc mic sau pe baie de aburi. Dam deoparte, lasam sa se raceasca apoi mixam cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa. In crema de unt incorporam si nuca de cocos.

Crema cu nuca de cocos se intinde in strat uniform peste blatul de biscuiti, apoi se ruleaza blatul cat mai strans posibil, ajutandu-ne de folia alimentara. Rulada o invelim intr-o alta bucata de folie alimentara peste care am presarat un strat uniform de fulgi de nuca de cocos. Strangem bine folia la capete si dam rulada la rece pana se intareste bine si poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

rulada de biscuiti cu crema de unt

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Arata bine, acum sa vedem ce iese

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulada Diplomat

Rulada Diplomat

Pentru ca ne-a placut tortul Diplomat, cu crema fina si blat pufos de pandispan, m-am gandit la o reeditare, de aceasta data sub forma de rulada Diplomat. Acelasi blat pufos de pandispan, crema delicioasa si fructe exotice din compot. Mod de preparare Rulada Diplomat: Crema Diplomat: Gelatina se pune la […]

Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun ca are un gust fabulos 😀 dar este gustoasa si perfecta pentru servit prietenii la cafea 😉 Mod de preparare Prajitura de post cu fructe: Intr-un castron amestecam […]

Tort Diplomat cu piersici

Tort Diplomat cu piersici

Desi imi place ciocolata, o felie de tort Diplomat cu piersici ori cu orice alte fructe nu refuz niciodata 🙂 E bun si racoros si merge de minune dupa o masa copioasa. Si cum eu, pentru o vreme va trebui sa uit de ciocolata, cred ca reteta de tort Diplomat […]

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]