Aperitive / Retete culinare

Rulada de cascaval cu crema de branza

O ultima postare pe acest an, o ultima propunere pentru masa de Revelion… As fi vrut sa va impartasesc mai multe, dar timpul n-a fost de partea mea de aceasta data. Insa, nu e timpul pierdut, ocazii mai sunt destule. Acus acus e Sf Ioan si vom sarbatori din nou impreuna. 😉

Inainte de a va spune cum se face aceasta delicioasa rulada de cascaval cu crema de branza, tin sa va multumesc pentru toata sustinerea voastra ce am avut-o in anul ce-a trecut, sa va multumesc ca m-ati vizitat si ca ati revenit 🙂 Sper sa o faceti si in anul ce sta sa vina. Va doresc din suflet un An Nou fericit, plin de bucurii si realizari, un an mai linistit, cu ganduri bune si intelegere.

La multi ani!

rulada de cascaval cu crema de branza 1

Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • Umplutura:
  • 200 g branza de vaci proaspata
  • 50g unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
loading...

Mod de preparare:

Punem o cratita cu apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba stingem focul,  punem cascavalul invelit in folie alimentara si acoperim cu un capac. Il lasam vreo 15-20 de minute pana cascavalul se inmoaie foarte bine.

Scoatem cascavalul din folie si il punem pe o alta bucata de folie curata. Il intindem usor cu sucitorul (sau cu mana 🙂 ) pana ajunge la o grosime de cca 0.5 cm.

Branza de vaci se mixeaza cu untul moale la temperatura camerei si smantana, pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga ceapa si mararul tocate fin. Potrivim gustul de sare si piper si „coloram” crema de branza cu putina boia de ardei.

Crema de branza se intinde uniform peste foaia de cascaval, apoi se ruleaza cu atentie, cat mai strans posibil. Se inveleste in folie si se da la rece pentru 1 ora, apoi se feliaza dupa dorinta.

Pofta buna!

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ramo says:

    La multi ani,Miha!Nu iti scriu de mult dar conteaza pe mine si anul viitor.Sa ne ‘auzim ‘ cu bine in anul care bate la usa cu surprizele lui))

  2. ANCA says:

    Am facut si eu aceasta minunata rulada. Foarte buna!!!

  3. La multi ani, Miha! In 2013 si tu si ai tai sa fiti sanatosi si sa vi se indeplineasca toate dorintele. Te imbratisez.

  4. La multi ani!Un an nou cu sanatate si multa liniste sufleteasca iti doresc!

  5. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

  6. ilda76 says:

    Ii dau mamei reteta, cand e in „toane” bune, sa ne faca rulada asta…yuuumii!:)
    Miha, iti doresc ca Noul An sa fie cu sanatate, cu spor in toate, sa simti ca tie si familiei tale va merge foarte bine!
    La multi ani!
    Te pup si te imbratisez!

  7. La multi ani Miha!
    Noul an sa-ti aduca numai bucurii!
    Iar eu sa trec cat se poate de des pe la blogul tau!
    Mai ales pe la prajituri!

  8. La multi ani…Noul An sa iti adua tie si familiei sanatate, multe impliniri si tot ce e mai frumos!

  9. La multi ani si-un an nou cu bucurii, fericire, sanatate si impliniri, alaturi de pitici si sot ! Pupici !

  10. Pingback: Retete de Pasti 2013

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]