Aperitive / Retete culinare

Rulada de cascaval cu prosciutto

Eii… dragii mei, iata ca am ajuns la final de competitie „Inspiration Food Marathon”. Faina tema am avut pentru astazi.  😉 „Reteta in 30 de minute” , s-a potrivit perfect cu programul nebun din aceste zile.

V-am spus ca azi o sarbatorim pe Amira? :))  Va spun acum 😀 si va servesc un aperitiv. Maine va dau si tort, daa? :)) Pana atunci daca va place ceea ce am facut va rog sa-mi lasati un comentariu la aceasta postare sau un like pe pagina de Facebook. Va multumesc!

Ingrediente

  • 300 g cascaval
  • 100 g prosciutto
  • 1 lingura unt aromat
  • 50 g migdale
loading...

Mod de preparare:

Punem in vas cu apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba stingem focul,  punem cascavalul ce l-am invelit in folie alimentara si acoperim cu un capac. Il lasam asa vreo 15 minute pana cascavalul se inmoaie.

Intre timp prajim putin migdalele intr-o tigaie, fara ulei. In functie de cum va doriti, le puteti macina.

Scoatem cascavalul din folie si il punem pe o alta bucata de folie curata. Il intindem usor cu sucitorul pana ajungem la o grosime de cca 0.5 cm.

Acoperim toata „foaia” de cascaval cu felii de prosciutto, apoi ajutandu-ne de folie formam rulada.

Ungem rulada de cascaval cu unt aromat, apoi o tavalim prin migdalele macinate. Invelim strans in folie si punem 5 minute la congelator (sau la frigider, daca nu e musai sa fie gata in 30 de minute 🙂 ), apoi se poate felia si servi.

O rulada foarte buna, pe care recomand sa o treceti pe lista cu aperitive pentru Craciun. 😉 Cu siguranta va arata foarte bine printre celelalte aperitive festive.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. Draga Miha esti geniala. In ceea ce priveste prezentarea stii cat te apreciez 🙂 Bafta in concurs, te sustin din tot sufletul.

  2. Imi place mult cum arata…..
    O rulada minunata, pe care o trec pe lista cu aperitive pentru Craciun, sigur!
    Mult succes la concurs…

  3. Mmm arata tare si pentru o reteta in 30 min,delicios!!!

  4. Super tare reteta asta. Sigur o voi pune in practica candva.

  5. Super genial si gustos!

  6. Ce bine arata!!!
    Superba prezentarea!!!
    Succes!!!

  7. Cat de bine poate sa arate, La multi ani Amirei!!! >:D< Felicitari pentru reteta!!!

  8. Arata excelent! Am s-o incerc.
    Mult succes!

    Pupici Amirei!

  9. merstorf monlca says:

    f.f.f.bun apetisant mai ai o portie si pt mine cred ca a fost f . bun..la multi ani amirei multa sanatate succes…

  10. La multi ani Amirei! Pupici si bafta!

  11. Multi ani Amirei !!! Super like ruladei tale…arata de milioane…mult succes !!!

  12. silvia says:

    succes si La multi ani fetitei tale reteta e superba

  13. Rapid, gustos și sănătos pe deasupra! Succes!

  14. Prosciutto???????
    Sigur vreau si eu!!!!!!!
    Puup

  15. ilda76 says:

    Te sustin din tot sufletul si m-as bucura sa castigi!
    Inca o data: La multi ani scumpei tale Amira!:*:*

  16. Ramo says:

    O reteta cu adevarat deosebita prin modul de executie.Daca mai adaug si migdalele care sunt printr preferatele mele ce sa mai zic..SUCCES!!!!!!!!

  17. Lubita says:

    Arata super bine,gustul super bun cred!!
    succes maxim la concurs!!

  18. Miha, esti grozava!!Arata minunat rulada aceasta, dar nu doar atat…e si super buna! pup

  19. Pingback: Retete de Pasti 2013

  20. Pingback: Cum să [te pregătești pentru fotografierea unei rețete pentru blogul tău culinar] - KissTheCook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]