Aperitive / Mancaruri cu peste / Retete culinare

Rulada de cascaval cu somon afumat

Rulada de cascaval cu somon afumat este un aperitiv ce l-am avut pe masa de sarbatori. E foarte usor de facut si foarte bun, au zis cei ce au mancat. Pozele nu-s grozave, dar tocmai pentru ca a fost atat de laudata aceasta rulada, m-am gandit sa o impartasesc cu voi, pana o voi mai face inca o data. 🙂

rulada de cascaval cu somon afumat

Ingrediente

  • 300 g cascaval
  • 200 g somon afumat file
loading...

Mod de preparare Rulada de cascaval cu somon afumat:

Punem un vas cu apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem calupul de cascaval pe care l-am invelit in folie alimentara. Il lasam in apa pentru vreun sfert de ora, timp in care se va inmuia.

Scoatem din apa, punem pe o alta bucata de folie alimentara si intindem usor cu sucitorul pana obtinem o foaie de cca 0.5 cm grosime. Acoperim intreaga suprafata a foii de cascaval cu feliile de somon afumat, apoi rulam cat mai strans posibil. Invelim in folie si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza.

rulada de cascaval

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

51 Comentarii

  1. Mmm,cu siguranta este o delicatesa!!Pup si la multi ani!

  2. Imi place! Demult vreau sa incerc si eu o rulada de acest gen, cu cascaval inmuiat… Cred ca combinatia cu somon a fost extrem de reusita!

  3. Eu una nu refuz nimic cu somon afumat!Am venit sa-fi fac o invitatie oficiala la provocare http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si sa-ti urez La multi ani si sa ai parte numai de bucurii.

  4. chiar daca zici ca nu-s grozave pozele, eu vad de aici cat de bine arata rulada asta!

  5. Simplu si bun:) La multi ani!

  6. ce bine arata!!!! si eu zic de mult ca incerc o rulada cu cascaval…pup

  7. Miho, la multi ani si yumm, yumm!

  8. Imi place cum suna! Cred ca te-ai cam chinuit cu cascavalul!

  9. Mmmm, ce apetisant!!!!!!!!
    Cu mult drag iti urez Un An Nou fericit!

  10. Si mie imi place mult , mult , o incerc cu siguranta !!!

  11. Anonymous says:

    supeeeerrrr!!! si noua ne place! iti dau dau o alta varianta (foarte probabil ca o stii) pui asa: feliuta prajita sau normala de bagheta unsa cu un pic de almette, deasupra o fasiuta de somon si deasupra un ou de prepelita gatit ochi sau ochishor :)il adornezi cu un pic de piper macinat proaspat si marar verde dupa care il introduci in gurita si il savurezi pe indelete. e grozava combinatia! te pup si te salut. cu drag, Mihaela fidela ta admiratoare:)

  12. multa munca, bre! brava tie

  13. Suntem fani somon! Nu zic pas niciodata! Tare -mi place cum se comporta cascavalul in situatia asta, dar parca nu mai e cascavalul ala de alta data nu? Mda bine , ala de-l luai ‘pe sub mana’ ;( Era untos si tare bun! Oricum dementiala rulada! Si permisiva pentru orice umplutura! Te pup si la multi ani !

  14. mie cred ca mi-ar placea 😡

  15. Imi place tare mult ce vad acolo!!

  16. Pupici Licuta. Si la multi ani! :*

  17. Alexandrina, cei ce au mancat au spus ca e foarte bun. Mie nu-mi place afumatura si cred ca de asta nici aperitivul asta nu m-a dat pe spate.

  18. Adina, multumesc frumos de invitatie. Sper sa o pot onora! Pupici!

  19. Adnia, pozele sunt… asa cum pot iesi la lumina becului. :))) Multumesc! :*

  20. La multi ani Ramona! :*

  21. Pupici Dana, multumesc!

    E faina rulada asta de cascaval, te poti juca cu umplutura dupa pofta inimii. :))

  22. Minoki, la multi ani. Si yumm yumm…daca zici tu! :)))

  23. Multumesc Raluca! :*

    Nu, nu m-am chinuit, a mers foarte repede si usor.

  24. La multi ani Maria. Un an cat mai bun si tie. Pup cu drag! :*

  25. Multumesc Cat! Ma bucur ca ti-a placut! :*

  26. Mihaela, la multi ani! Multumesc de idee, poate o pun in aplicare sambata, de ziua fie-mii. 😉

  27. Alice…daaa.. m-am spetit bre… :))

  28. La multi ani Antonina! Cu sanatate si tot ce-i bun! Pupici!

    Cine mai stie mey cum era candva cascavalul? :))))

  29. Bine Gabi…o sa-ti fac atunci cand o sa vii in vizita! :)))

  30. Multumesc Haplea! La multi ani si un an bun!

  31. La multi ani si bine te-am regasit in noul an.Ceva asemanator am facut si eu la Craciun,dar eu am uns feliile de somon cu ricotta amestecata cu ceapa tocata fin si cu marar,apoi le-am rulat si le-am dat la rece.Le-am servit ca mini rulouri.
    Iti urez un an plin de sanatate si fericire!!!

  32. rapid dar sigur delicios.pupici

  33. Bun de tot! La multi ani si un An Nou fericit! puup

  34. La multi ani, Miha, sanatate multa iti doresc si impliniri pe toate planurile!

  35. La multi ani, Miha! Un an bogat si implinit iti urez! 🙂

    De vreo doua zile tot dau tarcoale blogului tau si in special retetei asteia, s-o fac/sa n-o fac… Avand in vedere ca pana maine tre’be sa ma hotarasc odata si-odata, cel mai probabil ma voi inspira 😉

  36. Super arata! O sa incerc si varianta asta.
    Si eu am facut-o anul asta de craciun, insa varianta care circula pe net cu umplutura de branza topita si sunca.

  37. Pingback: Aperitive cu branza

  38. Elena-Cristina says:

    Miha,as vrea sa te intreb:ce fel de cascaval la calup?noi stam in italia si nu stiu daca gasesc la magazinul romanesc.in lidl este cascaval la calup in ceara?este bun?multumesc frumos

    • Cascavalul il cumpar de obicei de la Lidl, e impachetat in vid. In principiu, rulada merge facuta cu orice fel de cascaval.

  39. Elena-Cristina says:

    multumesc frumos.am sa fac pt ziua mea ,care este peste s saptamani si am sa va spun cum a iesit si am sa-ti trimit poze.te pup si multumesc frumos

  40. Edna says:

    Miha, ai idee daca merge si cu mozarella? Ca-mi „ocupa” locu-n frigider vreo doua calupuri, si tare le-as mai pune la bataie. Merci!

    • Edna, cu siguranta merge cu mozzarela maturata. Nu stiu sa spun cum ar iesi cu mozzarella proaspata… n-am facut niciodata

  41. Edna says:

    Multam’ frumos de raspunsul rapid. Fac eu proba… pe musafiri ;)(saptamana viitoare), si revin cu precizarile.
    Pupuri multe, ca esti o gospodina clasa I. Normal,daca esti ieseanca de-a mea.

    • Edna says:

      Cum am promis, am revenit cu precizarile privind „compatibilitatea” mozarella-somon afumat= rulada.
      Super!!! Si foarte apreciata de musafiri. Am mai executat, cu aceleasi aprecieri, si reteta „coronita cu carne”. N-a iesit la fel de artistica precum cea din poza, dar, cu ceva dichisuri ornamentale, a primit laudele cuvenite.
      Urmaresc, in continuare, toate bunataturile pe care le faci!

      • Ma bucur mult de tot ca vei fi pe aici in continuare! 😉 Dar mai ales ma bucur de reusita ta! Imbratisari cu drag!

  42. Kaitlin says:

    Multumesc, de reteta Miha! Eu am incalzit cascavalul la microunde. Am intins un pic de branza Philadelphia cu usturoi si marar si apoi am asezat somonul si peste un pic de ardei rosu… a iesit super! Daca ai baza e usor sa lucrezi cu continutul. Un An Nou Fericit si la cat mai multe retete gustoase!

  43. Gabriela says:

    Foarte apetisanta reteta ta, ca de altfel toate celelalte. As vrea sa încerc si eu dar am o întrebare: folia in care se pune cașcavalul la înmuiat este de aluminiu? Nu intra apa? Ma gândesc la folia de plastic sa nu se topeasca.?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]