Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Rulouri cu branza si leurda

Aceste rulouri cu branza si leurda au fost modalitatea mea de a-i imprieteni pe micutii mei cu leurda. N-as baga mana in foc ca am reusit :)))) dar macar am fost multumita ca au mancat, chiar daca branza era „cu ceva verde” :))))

Rulouri cu leurda

Ingrediente

  • Aluat:
  • 510 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 75 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • ~200 g telemea
  • 1 ou
  • cateva fire de leurda
  • sare si piper
  • cativa fulgi de ardei iute

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata.

Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare.

Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura:

Intr-un castron se amesteca branza sfaramata cu leurda tocata marunt, oul, sare si piper dupa gust si cativa fulgi de ardei iute.

Umplutura de branza cu leurda

Aluatul dospit se intinde pe masa unsa cu putin ulei in foaie dreptunghiulara de aproximativ jumatate de centimetru. Se pune branza peste foaia de aluat in strat uniform, apoi se ruleaza cat mai strans.

Ruloul obtinut se taie in bucati potrivite ca marime, folosindu-ne de un fir de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile.

Asezam bucatile de rulou intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la loc cald, sa creasca aluatul.

Rulouri din aluat dospit cu branza

Se da apoi tava la cuptor la foc mediu, pana rulourile se rumenesc.

Pofta buna! ;)

Rulouri cu leurda

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]

Rulouri cu usturoi si parmezan

Rulouri cu usturoi si parmezan

Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si laptele caldut si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam […]